Zvanično saopštenje kompanije Fiat

Kako što smo već ranije objavili, fabrika Fijat automobili Srbija iz Kragujevca, drastično je smanjila angažman radnika za ovaj i sledeći mesec, a samim tim i njihova primanja.

Čelnici kragujevačke danas su objavili kratko saopštenje u kom se navodi da su „uzroci ovog privremenog zastoja eksternog karaktera i odnose se na dešavanja na evropskom i svetskom automobilskom tržištu, koja su uslovljena ekonomskim parametrima i samom ekonomskom krizom“.

– U savremenom poslovanju, privremeno, kratkotrajno zaustavljanje proizvodnje jedan je od uobičajenih metoda koji se uspešno primenjuju u ovakvoj situaciji, omogućavajući kompaniji da ubrzo nastavi sa radom. Kompanija FAS, kao poželjan poslodavac, sa snažnim osećajem društvene odgovornosti, svesna je neophodnosti održavanja poslova za svoje zaposlene, kao i sopstvenog značaja za ekonomiju kako Kragujevca, tako i cele Srbije, pa je privremeno zatvaranje fabrike i usmereno upravo ka tome da se fabrika i poslovanje, a samim tim i radna mesta, ljudski i materijalni resursi sačuvaju i stave u punu funkciju u najskorije vreme – stoji u saopštenju.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *