ZAŠTO KAŽEŠ MED, A MISLIŠ MEDOĐIJA!?

Sprega pčela i ljudi kroz med je poznata od davnina. Prvi zapisi o korišćenju meda datiraju još sa piktograma sa zidova pećina. Međutim, prvi pravi zapisi i recepture sa lekovima i poslasticama o korišćenju meda u ishrani i medicini datiraju iz starog Rima, Grčke i Egipta. Poznato je da su ga stari Egipćani koristili za lečenje rana, a u Indiji za čuvanje tela od starenja. Med se često pominje i u starim papirusima iz 2600. do 2200. godine pre naše ere.

Med je korišćen kao univerzalno sredstvo za zaceljivanje rana. U vreme ratova kod starih Rimljana, Grka, Asiraca, Egipćana i Kineza  korišćen je kao antiseptik, ali i kasnije, kod Nemaca u prvom svetskom ratu. Hipokrat je savetovao mešavinu meda, vode i mleka za lečenje groznice.

jos-jedna-1920-3-e1442951375120

Danas znamo da je med jedna od  najprobavljivijih i najiskoristivijih namirnica u ljudskoj ishrani. Med sadrži velikim delom proste šećere i prvenstveno se ubraja u energetske namirnice. No, za razliku od ostalih namirnica bogatih šećerom, med sadrži jednostavne ugljenehidrate, glukozu i fruktozu, koji su lako iskoristivi za stvaranje energije, a višak se sprema kao rezerva energije organizma (glikogen).

Velika vrednost meda kao namirnice proizlazi i iz toga što med sadrži mnogobrojne materije koje imaju lekovita svojstva. Te materije se nazivaju fitohemikalije. Od fitohemikalija sadrži flavonoide i fenole koji deluju poput antioksidansa. Zbog takvih, ali i drugih molekula sličnih svojstava, medu se pripisuju razna lekovita svojstva:

 • poboljšava rad metabolizma
 • podstiče umnu i fizičku aktivnost
 • amne vrste meda pomažu kod malokrvnosti
 • jača imunitet
 • deluje antiseptično
 • deluje sedativno…

slika-za-kontakt-verovatno

Velika je vrednost meda je opšte poznata. Ali i kao svuda, i pri nabavci meda moramo obratiti pažnju na pouzdanost proizvođača. Jedan od kvalitetnih proizvođača meda je i MG NATURAL sa brend linijom meda – MEDOĐIJA.

MEDOĐIJA je produkt decenijskog iskustva u pčelarenju. Još sredinom 20. veka ova porodična firma je imala svoje pčelinjake, pašnjake i zasade šljive. Tradicija duga preko 60 godina je vremenom evoluirala i unapređivana do današnje MEDOĐIJE. MEDOĐIJA danas je 100% prirodna i svaki proizvod je handmade! Baš kao što je bilo i pre 6 decenija – unapređeni su samo procesi kontrole kvaliteta. Garancija 100% prirodnog meda u proizvodima MEDOĐIJE upućuje na ekskluzivnost proizvoda, dajući im značajnu različitost u odnosu na druge postojeće proizvode od meda.

Asortiman se sastoji od:

 • bagremov med
 • bagremov med sa suvim voćem
 • bagremov med sa aronijom
 • livadski med
 • pekmez od šljiva
 • pekmez od šljiva sa čokoladom
 • polen u porahu i zrnu
 • med sa polenom

slajder-medodjija-1

Svaki od ovih proizvoda ima neka lekovito svojstvo. Na primer, med sa polenom izuzetno povoljno deluje na rad hormonalnih žlezda; održava elastičnost krvnih sudova i važi za prirodni lek protiv ateroskleroze; pored toga što je dekorativno lep, ovaj tip meda je pun vitamina i pomaže funkcionisanje imunog sistema, ali i rad štitne žlezde. Donosi blagodeti i u vidu poboljšanja izgleda kože lica i kose; bagremov med sa aronijom ima najveće antioksidativno dejstvo među svim bobičastim i koštunjavim voćem. U kombinaciji sa bagremovim medom, ova svojstva su dodatno pojačana, pa je detoks organizma zagarantovan…

Od davnina je ostao i jedan recept za masku za lice koji možete sami napraviti uz pomoć MEDOĐIJE. Njega je koristila i sama Kleopatra.

Osnovni sastojci za ovu masku su 2-3 kašičice gline, 2-3 velike kašike mleka i jedna kafena kašičica livadskog meda. Sve navedene sastojke dobro izmešati. Nakon toga ravnom mekom četkom naneti dobijenu kašu na kožu lica. Ovako nanetu kašu ostaviti da deluje pola sata, potom oprati toplom vodom, a na kraju dodatno hladnom ispirati.

Da budete zdravi, da vam koža i kosa budu sjajne i lepe, koristite MEDOĐIJU!

zajednicka-oko-600

SADA MEDOĐIJA JOŠ POVOLJNIJE!!!!

Za sve porudžbine preko 2.500,00 dinara dobijate gratis teglu sa suvim voćem!

Za sve porudžbine preko 3.000,00 dinara dostava gratis!

Internet prezentacija se nalazi ovde, shop ovde, a Facebook stranica ovde.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *