Zakerberg želi sebi da napravi robota asistenta

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg je izjavio da u 2016. godini želi sebi da napravi asistenta sa veštačkom inteligencijom, koji bi mu pomagao u kući i na poslu.

Zakerberg, koji svake godine odredi sebi jedan lični izazov, otkrio je planove o izradi robota-asistenta u postu na Facebooku, preneo je Rojters.

“Zamislite ga kao Džarvisa u Ajron Menu”, napisao je američki milijarder, govoreći o veštački inteligentnom batleru koji se pojavljuje u stripovima i filmovima američkog izdavača stripova “Marvela”.

Zakerberg je naveo da će rad na tom projektu započeti tako što će istražiti postojeću tehnologiju, a zatim će naučiti robota da razume njegov glas kako bi mogao da kontroliše sve u svojoj kući, kao što su muzički uređaji, svetla i temperaturu.

Osnivač Facebooka planira i da nauči svog asistenta da pušta u kuću njegove prijatelje tako što će proučiti njihova lica kad oni pozvone na vratima, a robot će takođe vizualno obraćivati podatke kako bi svom tvorcu pomagao na poslu.

“Trebalo bi da bude zabavan intelektualni izazov da ovo sam ostvarim. Nadam se da ću tokom godine moći da podelim sa vama napredak u tom projektu”, napisao je Zakerberg.

Među izazovima koje je Zakerberg sebi zadao prošlih godina je bilo čitanje dve knjige mesečno i učenje kineskog jezika.

Izvor: N1

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *