Za komunalno održavanje 740 miliona dinara

Za održavanje komunalne infrastrukture u 2016. godini u gradskoj kasi je opredeljeno oko 740 miliona dinara.

Prema Programu koje je usvojilo Gradsko veće poslovi održavanja odnose se na ulice i trotoare, javnu higijenu, zelenih površina i grobalja u Kragujevcu.

Obim poslova nije uvećan u odnosu na prošlu godinu, a novina je što će deo letnjeg održavanja ulica Grad da ponudi privatnim izvodjačima .

U gradskoj kasi za 2016. godinu nije moglo da se opredeli više para za komunalno održavanje, pa je obim poslova ostao na nivou prošlogodišnjeg kažu u gradskoj upravi.

740 miliona dinara koštaće održavanje gradskih ulica, saniranje udarnih rupa na kolovozima i trotoarima, opremanje signalizacijom održavanje zelenih površina i grobalja.

Samo za redovno letnje održavanje ulica biće izdvojeno 75 miliona, a za zimsko 35 miliona.

Komunalno održavanje ugovorima je povereno Javnim komunalnim preduzećima Čistoća, Gradska groblja, Parking servis i Zelenilo.

Novina je što će prvi put ove godine deo letnjeg održavanja ulica u gradu i selima u vrednosti od 90 miliona dinara Grad Kragujevac da ponudi privatnim izvodjačima na javnom pozivu.

Prema odluci o Komunalnom redu novina je što će od 1. aprila svi koji planski budu raskopavali javnu površinu biti dužni da je i vrate u prvobitno stanje.

Tako se menja dosadašnja praksa po kojoj su izvodjači plaćali troškove lokalnoj samoupravi koja je i preuzimala obavezu sanacije.

Izveštava novinarka RTK Gordana Mirović.

Preuzeto sa RTK

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *