Vivaldi – svet cveća

Smeštena u samom centru grada, u ulici Kralja Petra bb (kod Pošte), cvećara ‘’Vivaldi’’ je nezaobilazna destinacija ukoliko želite da proslave Vaših srećnih događaja budu upotpunjene fantastičnom, prirodnom dekoracijom, ili kada dragu osobu želite da prijatno iznenadite izuzetnim cvetnim aranžmanom.

Dostava ulazi u cenu aranžmana, a cene su prilagođene tržištu i jako su pristupačne.

 

Naša sagovornica, gospođa Olivera koja je vlasnik cvećare ‘’Vivaldi’’, u neformalnom razgovoru nam je ispričala o poslu kojim se bavi, kao i o cvećari koja već 20 godina gradi izuzetno bogatu tradiciju.

vivaldi2

 

Naše prvo pitanje bilo je: Šta je ključ uspeha, pored obaveznog kvaliteta usluge? Olivera nam je odmah odgovorila da je to prilagođavanje tržištu, a zatim dodala:

‘’Kvalitet je svakako presudan. Takođe je važno ostati uigran, ne postati nemaran u bilo kom smislu, već negovati ovaj lepi zanat. Zapravo, umetnost! A ključ dvadesetogodišnjeg uspešnog poslovanja je svakako prilagođavanje aranžmana, ponude, ali i cena potrebama tržišta.’’

 

Dok razgovaramo, veliki broj ljudi ulazi u cvećaru. Dok nekima treba više vremena da izaberu neki od prelepih buketa, ima i veoma odlučnih. Jedni kupuju povodom slave, drugi poklanjaju voljenoj osobi, a nama se nameće pitanje: Ko je zahtevniji pri odabiru, jesu li to muškarci ili žene?

’’Nema razlike. Podjednako su zahtevni. Razlika je, recimo, u tome što muškarci u najvećoj meri kupuju ruže, i to crvene za svoje izabranice. Zapravo, najviše su tražene.’’

 

Na pitanje da li jači pol eventualnu prevaru pokušava da prikrije što većim buketom ruža, Olivera se samo nasmejala i rekla da je bilo i skupljih buketa od 101 ruže! Ali nam ne odaje tajnu.

 

Pitali smo je da li postoji neka zanimljiva priča koja povezuje cvećaru “Vivaldi’’ i prosidbe. Izdvojila je dve:

‘’Bilo je, mnogo lepih priča za ovih 20 godina. Ipak, izdvojila bih dve.

Prva priča govori o tome da je jedan Nemac, svojevremeno, slao 8. marta po jednu ružu na svakih sat vremena devojci koju je kasnije, tokom tog dana i zaprosio.

Druga je još zanimljivija! Naime, mladić koji je živeo u Kanadi je došao u Srbiju u oktobru, zaljubljen u devojku odavde. Svake nedelje od oktobra do Dana ljubavi, slali smo joj, u njegovo ime, ogromne bukete veće od 101 ruže. Svake nedelje! Dakle, skoro 5 meseci, je slao ogromane bukete dok konačno nije pristala da se uda za njega, na Dan ljubavi, kada joj je poslao još veći buket cveća. Kasnije smo im aranžirali i venčanje.’’

 

Na kraju, Olivera daje savet da je značajno da svako ko radi ovaj (ali i bilo koji drugi) posao mora da uloži mnogo ljubavi, strpljenja i rada. Što se cveća tiče, značajno je i koje vrste cveća kombinujemo, koliko zelenila stavljamo u buket, koliko će biti dekorativnih elemenata. Neizostavno je i da ceo buket ima lep oblik i zadovoljavajuću formu. A ključ uspeha u svakom poslu je: prilagođavanje!

 

Nismo mogli a da ne pitamo za cene aranžmana koji se tiču venčanja – i prijatno smo se iznenadili.

“Cena kompletne dekoracije: ikebana za mladenački sto, ikebana za automobil, ikebane za stolove gostiju, bidermajer i venac za kapiju kreće se oko dve stotine evra.”

 

Radno vreme je radnim danima i subotom od 08-21h, a nedeljom 08-20h. Toplo  Vam preporučujemo da posetite cvećaru “Vivaldi” ukoliko Vam je potrebna dekoracija za venčanje, poklon za lepšu polovinu i prijatelje, ili kada poželite da Vaša slavska trpeza zablista uz male i interesantne ikebane.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *