Velika pojačanja Veprova iz Čačka

Kragujevac Wild Boarsi značajno su ojačali svoje redove pred novu sezonu, angažovanjem petorice odličnih igrača Čačak Angel Warriorsa: Mirka Slavkovića, Gavrila Maksimovića, Dušana Ilića, Jovana Pavlovića i Milana Dašića.

Mirko Slavković je aktuelni reprezentativac Srbije, a u nedavno odigranoj kvalifikacionoj utakmici sa Mađarima postigao je i prvi tačdaun. Primarno igra na poziciji fulbeka u napadu, dok je u odbrani nastupao u defanzivnoj liniji i nema sumnje da će, kao i ostali saigrači sa kojima dolazi, doneti novi kvalitet Veprovima.

– Želeo sam da steknem novo iskustvo i da pokušam da podignem igru na još viši nivo. Zato je logičan potez bio da odem u tim koji je već godinama u samom vrhu američkog fudbala u Srbiji. Svojim radom i zalaganjem, potrudiću se da sa Veprovima dođem do toliko željene titule. Većinu novih saigrača poznajem, igrali smo zajedno u reprezentaciji, tako da je to jedan veliki plus na početku. Jedva čekam da krenemo sa treninzima i iskreno se nadam da će se titula vratiti u grad na Lepenici. Ratnicima bih se zahvalio na svemu što su učinili za mene i želim im sve najbolje u budućem takmičenju – rekao je Slavković.

I njegov vršnjak, dvadesetčetvorogodišnji lajnbeker, Gavrilo Maksimović, poznaje veliki broj igrača Veprova, ali iz juniorske reprezentacije Srbije, sa kojom je 2010. godine, upravo u Kragujevcu, učestvovao u nezaboravnom osvajanju turnira „Četiri nacije“, u konkurenciji Češke, Holandije i Velike Britanije. On je jedan od pionira ovog sporta u Čačku i u klubu je praktično od prvih dana. Pored igračkog, poseduje i zavidno trenersko znanje, s obzirom na to da je bio defanzivni koordinator juniorskog tima Ratnika, koji je u dve uzastopne sezone osvojio srebro i zlato, kao i seniorskog sastava.

– Posle decenije provedene u Angel Warriorsima, klubu u kom sam ponikao, odlučio sam da pređem u Veprove. Mislim da sam dostigao svoj maksimum igrajući za Ratnike i zahvalan sam im na tome. Sada prelazim u klub koji je na jako visokom nivou, gledajući sve aspekte, pa samim tim mogu još dosta da napredujem. Verujem da će ovo biti jedno veliko iskustvo za mene i iskreno se nadam da ću doprineti da Veprovi ove godine osvoje titulu. Daću sve od sebe da se tako nešto ostvari. Igrački kadar je odličan i iskreno mislim da uz iskusnog trenera i dva importa koji dolaze imamo velike šanse da osvojimo titulu. Svom bivšem klubu želim sve najbolje u narednom periodu. Cilj je jasan, idemo na titulu – istakao je Maksimović.

Uz Maksimovića i Dušan Ilić je bio od početka u Ratnicima, čiji je juniorski tim predvodio do šampionske titule, 2012. godine. Igra na pozicijima sejftija i kvoterbeka, a bio je kapiten svih selekcija Čačačna. Godinama unazad jedan je od najefikasnijih igrača Druge lige, a 2013. bio je i zvanično najbolji na tačdaun listi.

– Odlučio sam da ove godine zaigram za Veprove pre svega zbog mogućnosti napredovanja i usavršavanja igre, pogotovo pod vođstvom stranih trenera. Boarsi su ekipa koja ima mnogo potencijala, uvek su u samom vrhu, bore se za pehar i to je ono što je i moja želja. Zato se ove godine nadam najboljem – tituli – rekao je Ilić.

Defanzivni bek Milan Dašić je još jedan u nizu izdanaka čačanskog omladinskog pogona, koji je osvajao Juniorku ligu Srbije i sada želi da nastavi sa uspesima u seniorskoj kategoriji.

– Posle duže pauze sam odlučio da pređem u Veprove, jer su jako uspešan i ambiciozan tim koji je uvek u trci za titulu. Očekujem da stekenem nova iskustva od igrača koji jako dugo treniraju u Wild Boarsima, što će mi dosta značiti da se poboljšam kao igrač. Mislim da će ova sezona biti zanimljiva i očekujem najbolje rezultat – kazao je Dašić.

Risiver Jovan Pavlović, pored igranja, u seniorskom timu bio je zadužen i za rad sa hvatačkim korpusom.

– Glavni razlog mog prelaska u Divlje veprove je velika želja za igranjem američkog fudbala u timu sa velikom i bogatom istorijom i uspesima, a zatim zbog ljudi koji vode i igraju za ovaj klub, njihova stručnost, iskustvo i naravno drugarstvo. Očekujem da dosta toga naučim od svojih trenera i igrača, jer mislim da stalno treba učiti, a u klubu kakvi su Veprovi, čovek može mnogo toga da nauči, ne samo o igri, već i o poštovanju. „Odrastao“sam u klubu koji je svake godine imao ambicije za najviše ciljeve, tako da ništa manje ne očekujem ni od kluba za koji ću igrati ove sezone, a to je titula – zaključio je Pavlović.

Preuzeto sa portala Ritam Grada

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *