Vajber za automobil: Ova aplikacija je spas za sve vozače

“Motoherc” je najnovija aplikacija koja se pojavila na tržištu Android telefona, a proizašla je iz glave profesora Vladimira Gavranića iz Novog Sada, te će definitivno da bude spas za sve vozače.

 

aplikacija_1000x0

Printscreen; Motoherz app

Aplikacija je vrlo jednostavna, registrujete se putem svoje automobilske tablice i postajete deo servera u kojem se nalaze brojni korisnici sa kojima možete da razmenjujete poruke.

“Radi po principu Vajbera za automobile i ovo je sigurno prva aplikacija takve vrste na svetu. Putem nje će korisnici moći da komuniciraju o apsolutno svim stvarima. Ukoliko se neko nepropisno parkirao ili blokirao druga kola, nećete više morati da im trubite dok ne dođu, nego im jednostavno pošaljete poruku putem ovog sistema”, priča profesor Vlada.

“Za sada je ova aplikacija razvijena samo za Andorid telefone, a baza informacija se trenutno pravi na gradskom nivou dok ne bude sve spremno za upotrebu i na prostoru cele zemlje” dodaje on.

“Motoherc” aplikacija ima potencijal da bude znatno korisna, pogotovo na putu, jer će u okviru sebe sadržati i spisak obližnjih auto servisa, ukoliko vam se desi neki problem na putu.

“To je posebno zahvalno kada se nađete negde gde ne znate nikoga. Onda imate dve solucije: ili da upratite nečiju registraciju i pošaljete mu poruku ili da uđete u deo sa servisima. Ukoliko upratite nečiju registraciju, možete mu poslati poruku za pomoć, a ako se odlučite za drugu soluciju, dobijete spisak obližnjih auto-servisa i njihove brojeve telefona kako bi ih kontaktirali”.

A kako kaže reklama, “ni to nije sve”, pošto se u okviru aplikacije nalazi i stavka “pogodnosti”.

aplikacija1_1000x0

Printscreen; Motoherz app

“Ujutro kada se probudite, tu stoje sve vesti o akcijama i popustima u servisima i na benzinskim pumpama. Često se desi da se odigrava neka akcija na pumpi, a vi je propustite jer ne znate za nju, to više neće biti problem. Kada je reč o auto-serviserima, oni će moći da vam nakon pregleda napišu izveštaj i okače u okviru vašeg profila, pa ćete tako znati koliko je prošlo od poslednjeg servisa, kao i šta ste sve popravljali”.

U aplikaciji će stajati samo vaš registarski broj, bez mobilnog telefona ili drugih podataka, što znatno pomaže u očuvanju anonimnosti, a za korišćenje iste je potrebna samo internet konekcija.

 

Izvor: 24sata.rs

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *