UREĐENJE STANA – TRENDOVI ZA 2016.

     Sa početkom Nove godine, mnogi su već počeli da kuju planove za uređenje stana. Neki će se opredeliti da u akciju krenu sa prvim lepim danima, koji nas mogu iznenaditi i ove zime. Drugi će to ostaviti za početak proleća, jer je buđenje novog godišnjeg doba idealno i za buđenje inspiracije. Ima i onih koji će se na uređenje usresrediti tokom leta, i možda ceo godišnji odmor posvetiti ovoj nimalo zanemarivoj tematici. Za neke će uređenje životnog prostora biti idealno na jesen, da bi tokom zime na tenane uživali u novom ruhu svog doma.

145380965_bcda953ab0_o

     I baš zato što je 2016. godina na samom početku, a mnoge očekuje važan poduhvat uređenja, bilo bi idealno obratiti pažnju na trendove koje su svetski dizajneri već najavili.

Predmeti od metala – Metal, kao sastavni deo nameštaja, pruža prefinjen i glamurozan stil u prostoru, a toplina se postiže bojama bakra ili zlatno roze. Elegancija se postiže bojom srebra ili hroma. Stručnjaci kažu, da je eksperimentisanje poželjno, pa je kombinovanje različitih tipova metala dozvoljeno.

Održivi dizajn – Dizajneri naglašavaju da ove godine možemo očekivati dosta ekoloških elemenata u enterijeru. To podrazumeva korišćenje prirodnih materijala poput kamena i drveta koji izgledaju lepo, ne zagađuju okolinu i imaju duži vek trajanja.

Printovi iz prirode – Ovaj trend podrazumeva šare koje se mogu naći u prirodi. Motivi cveća, biljaka ili životinja ako se koriste umereno (na dva ili tri elementa u prostoriji) u eneterijeru ostavljaju upečatljiv utisak. Mogu biti i u bojama koje odstupaju od prirodne nijanse printa.

Geometrija – Geometrijski oblici ostavljaju snažan utisak u dekorativnim rešenjima enterijera. Ultra moderan izgled se može postići upotrebom nameštaja i rasvete izražene geometrije, dok se umereniji izgled postiže šarama na tepihu, pločicama ili nekim drugim dekorativnim predmetima.

Plava boja – Bilo da je u pitanju kobaltna, mornarska ili kraljevska plava, ova boja je pun pogodak ako se upotrebi u enterijeru. Može da dominira na zidu ili da nešto diskretnije bude ispoljena na nekom komadu nameštaja.

     Na kraju je bitno istaći da izgled našeg doma mnogo govori o nama, tj. o našem karakteru i našoj ličnosti. Zato je, itekako, važno posvetiti dosta pažnje i vremena uređenju kako bi energija kojom naš dom zrači bila pozitivna, pristupačna i jaka. Ako se brinemo o svom domu, brinemo i sebi!

     Ukoliko ste na samom početku i tragate za novim stanom ili kućom koju ćete nakon kupovine ili iznajmljivanja preurediti i prilagoditi sebi, preporučujemo vam da klikom na link: kgnekretnine.rs/ pogledate i pronađete vaš novi dom.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *