Unapredite vaš brend na društvenim mrežama

Ako zaista želite da napravite jak i održiv brend na društvenim mrežama nije najvažnije samo da dođete do što više publike. Bitno je i da znate o čemu oni hoće da pričaju, koje teme ih interesuju i da napravite plan kako da se povežete sa njima. Evo nekoliko koraka koje treba da pratite kada razvijate vaš brend na društvenim mrežama.

  1. Upoznajte vašu publiku i saznajte kako provode vreme na netu. Nema svrhe baviti se društvenim mrežama ako niste uradili istraživanje. Kako vaši klijenti provode vreme? O čemu pričaju? Kako možete da se povežete sa njima? Sve dok ne znate kakve razgovore vode vaši potencijalni klijenti  nećete moći da im se pridružite – tako da..proučavajte!
  1. Delite samo najboji sadržaj. Ako se konstantno samo-promovišete ili delite stalno isti sadrzaj ljudi će vremenom izgubiti interesovanje. Vaš posao je da nađete najbolje slike, članke, tekstove, video klipove koji će uraditi dve stvari: 1. Imati uticaj na vašu bazu fanova 2. I naterati ih da pričaju o tome. Delite manje sadržaja, ali neka bude onaj koji će se više deliti i o kome će se pričati.
  1. Napravite detaljnu strategiju za nastup na društvenim mrežama. Nemojte se nadati da ako  prepustite da vaše naloge na društvenim mrežama vodi neki kolega student da ćete postići rezultat. Vi morate da znate vaše ciljeve, publiku i poruke koje šaljete. Šta želite da postignete kroz društvene mreže? Da li je to povećanje prodaje, publike, klijenata ili jednostavno promocija brenda? Ako želite uspeh morate kristalno jasno da znate šta želite i biće vam mnogo lakše.
  1. Krađa i kamuflaža. Želite uspeh na društvenim mrežama? Analizirajte brendove koji su uspešni na tom polju. Ne mora to da bude neki brend iz vaše branše. Razmislite, šta to oni rade što ih odvaja od drugih. Pročitajte studije o različitim kompanijama koje su se samo naizgled pojavile preko noći, a ustvari su to bili pažljivo isplanirani projekti. Kakav sadržaj oni dele?  Koje kanale prate? Da li imaju svoj hashtag?  Što više saznajete na koji način drugi dolaze do popularnosti na društvenim mrežama i vaš će uspeh biti brži.

Izvor: socialmediatoday.com

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *