UAE vam nude državljanstvo Barbuda

“Kupite vilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i dobićete državljanstvo Antigve i Barbuda”. Ovo nije satirična vest već prava reklama.“Kupite vilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i dobićete državljanstvo Antigve i Barbuda”. Ovo nije satirična vest već prava reklama.

 

5420244803_0524f87152_o

I zaista, ko kupi luksuznu nekretninu u Emiratima može dobiti državljanstvo male karipske države koja ima oko 90.000 stanovnika, prelepe plaže i tropsku klimu.

Ako se pitate zašto se na tržištu nekretnina u ponudi nalazi i državljanstvo druge države odgovor je jednostavan: stanovnici UAE smeju slobodno, bez viza, da putuju u mali broj zemalja. Međutim sa pasošem Antigve i Barbuda mogu putovati u 132 države sveta, uključujući i Veliku Britaniju i Kanadu. Sa pasošem Emirata može se putovati u 77 zemalja.

Dakle sada stanovnik UAE koji za “samo” 1,4 miliona dirhama, odnosno 380.000 dolara, od građevinskog konzorcijuma Sweet Homes kupi vilu u emiratu Ajman dobija već pomenuto državljanstvo za sebe, supružnika ili suprugu, maloletnu decu i roditelje preko 65 godina starosti. U ponudi je za sada 1.500 vila.

Oni koji kupe nekretninu a sa njom i državljanstvo nisu obavezni da ikada kroče u malu karipsku turističku zemlju.

 

Izvor: b92.net

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *