U ove tehnološke mitove mnogi i dalje veruju

U neke tehnološke mitove mnogi i danas veruju. Neki od njih su nastali čisto iz nepoznavanja tehnologije, dok su drugi napretkom tehnologije postali mitovi.

1) Nemojte puniti telefon sve dok se skoro ne ugasi

U ovaj mit veruje veliki broj vlasnika telefona sa litijum-jonskim baterijama, ali telefonu ni na koji način ne škodi ako ga uključite da se puni pre nego što se baterija isprazni. To, zapravo, može da bude i dobro za bateriju.

3347629863_24634d5a88_b

2) Ne možete da napravite dobru fotografiju ako kamera nema mnogo megapiksela

U ovaj mit veruje većina ljudi, ali kvalitet fotografije zapravo zavisi od mnogo faktora – ne samo od megapiksela. Sočiva kamere, senzori, osvetljenje, kompozicija i kontrole kamere mnogo su bitniji faktori.

3) Laptop može da utiče na sterilitet muškaraca

Mnoge studije su pokušale da povežu laptopove, mobilne telefone i Wi-Fi uređaje sa sterilitetom. Ipak, nauka je otkrila da laptop sam po sebi nije problem, nego toplota koju proizvodi.

Testisi se nalaze van tela kako bi ostali hladni, pa zbog toga sedenje sa nečim toplim na krilima treba izbegavati.

4) QWERTY je najefikasnija tastatura za kucanje

Ovo nije tačno, ali nije tačno ni da je napravljena da uspori ljude – i to je mit.

QWERTY tastatura je jedan od najboljih primera da tehnologija ne pobeđuje uvek. Ova tastatura je dizajnirana kako bi se izbegli unutrašnji problemi mašine.

Za to vreme osmišljena je druga tastatura – DVORAK, kod koje su samoglasnici i često korišćeni suglasnici smešteni u sredinu.

5) LCD televizori su bolji od LED televizora

LCD i LED se čak ni ne odnose na isti deo televizora. LCD se odnosi na tehnologiju unutar ekrana, što podrazumeva i OLED (diodu koja emituje svetlost). LED znači “dioda koja emituje svetlost” i svi moderni televizijski uređaji, uključujući i LCD televizore, koriste LED.

6) Zatvaranjem aplikacija na pametnim telefonima štedite energiju

Nisu svi operativni sistemi pametnih telefona isti, pa je ovaj mit teško razbiti. “Windows Phone 8” aplikacije funkcionišu na sličan način kao i iOS aplikacije, mada postoje izuzeci.

7) Tehnološki pronalasci vode ka poboljšanju kvaliteta

Uspon MP3 plejera i “iPod” uređaja učinio je muziku dostupnijom, ali zvuk koji proizvode MP3 plejeri lošijeg je kvaliteta od onog na CD-ovima.

Izvor: blic.rs

 

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *