To je taj zvuk koji me pomera!

Prolazi još jedno leto i za nama ostaje nekoliko velikih muzičkih festivala. Idealna prilika za razgovor sa Danilom Katanićem, jednim od svega par Kragujevčana koji su imali čast da nastupaju na čuvenom EXIT-u. Odgovoriće nam kako je ušao u svet elektronske muzike, šta ga inspiriše i kakav je osećaj biti deo DJ scene.

Sećaš li se trenutka u životu kada si shvatio da želiš da postaneš DJ?

Pre svega želim da se zahvalim na pozivu za intervju. U svet elektronske muzike sam ušao skroz spontano, još kao klinac slušajući neke radio emisije i audio kasete. Kasnije, kada sam se upoznao sa internetom i kompakt diskovima počeo sam da režem muziku na iste i to mi je bio hobi. Uglavnom je to bila dance/house muzika, manje ili više komercijalna. Uvek me je u životu zanimala muzika i DJing. Sa svojih 17 godina sam posetio prvu veliku žurku elektronskog tipa gde su nastupali Hernan Cattaneo, Booka Shade i James Zabiela, koja je ostavila jako dobar utisak na mene.

Prva ozbiljna žurka?

Sa 18 godina sam došao do neke skromne DJ opreme, bili su to ‘Vestax’ CD plejeri, i to mi je bio glavni hobi tinejdžerskog doba. A prva žurka koju sam radio je Dan zaljubljenih 2009. godine u holu Mašinskog fakulteta u Kragujevcu, kao b2b nastup sa ortakom. U daljem periodu sam više pažnje posvećivao školi i nekim drugim aktivnostima i malo se udaljio od sveta DJinga. Tek posle par godina tj. 2013. se prijavio za takmičenje poznato kao ‘afirmisanje’ DJeva održanog u klubu ‘Umetnički Kutak’ u Kragujevcu, gde sam odneo pobedu i sada sam rezident istog kluba.

Koji je tvoj pravac i u kako vidiš sebe za 5 godina?

Ne postoji neki odredjen pravac za koji sam striktno vezan. Uglavnom to ide od laganih house varijatni, deep/tech house zvukova pa do surovog techno-a. Pokušavam da bežim od svakodnevne komercijale i da postavljam neke nove standarde. Voleo bih da kroz 5 godina sebe vidim kao rezidenta nekog ‘underground’ kluba npr u Barseloni!  🙂

Danilo2

Ove godine si EXIT sagledao iz ugla izvodjača…kakav je osećaj? 

EXIT je sjajan festival velikih razmera, pratim ga od 2007. pa na dalje. Mislim da bi svi trebalo da budemo srećni što imamo tako nešto kod nas. Ove godine sam imao priliku da nastupam na ‘Urban Bug’ stejdžu, zbog čega sam bio jako uzbuđen. ‘Ugao gledanja’ sa bine je jako dobar i pruža sjajan osećaj zadovoljstva i uživanja, dugo ću pamtiti taj doživljaj!

Kog DJ-a bi izabrao da radiš B2B?

Definitivno više volim solo nastupe, ali kada bih birao to bi bio Robert Dietz ili Julian Perez, neki od mojih idola elektronske muzike.

Danilo3

Kakav je osećaj kada vidiš da publika uživa u tvojoj muzici?

Osećaj se svodi na citat iz pesme: ‘To je taj zvuk koji me pomera!’
To je ono zbog čega je DJing definitivno najinteresantniji i taj osećaj može da me odvede baš daleko. Jako je bitno da DJ bude ‘connected’ sa publikom!

 

PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *