Tamna čokolada za bolju koncentraciju

Istraživači Univerziteta Severna Karolina su otkrili da se povećavaju pažnja i koncentracija ako se tokom dana pojede malo čokolade s visokim sadržajem kakaa.

4447648744_ee0aea6890_b

U istraživanju je učestvovalo 122 osoba, uzrasta od 18 do 25 godina, čija je aktivnost mozga merena posle konzumiranja različitih vrsta čokolada, a najbolje rezultate dala je čokolada koja sadrži oko 60 odsto kakaa, piše portal Vitamini.

Većina ljudi baš oko podneva osećaju umor i ne mogu da se koncentrišu, a to se najviše odnosi na zaposlene i studente.

Međutim, prema rečima istraživača Lerija Stivensa, tamna čokolada koja sadrži oko 60 odsto kakaa dala je odlične rezultate baš po pitanju jačanja koncentracije.

“Osim što pomaže koncentraciji, tamna čokolada je bogata antioksidansima i materijama koje pomažu smanjenju rizika od srčanog udara”, istakao je Stivens.

Ranija istraživanja su pokazala da kockica tamne čokolada smanjuje rizik od dijabetesa, pa tako, osobe koje su šest puta sedmično konzumirale čokoladu, su smanjile rizik od dijabetesa za čak 34 odsto u poređenju s onima koji su jednu kockicu jeli jednom do četiri puta mesečno.

Izvor: b92.net

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *