SVADBENI OBIČAJI: DA ILI NE?

Današnje proslave venčanja su pravi hepeninzi koji se planiraju do detalja, mesecima unapred.

Izbor haljine za mladu, odela za mladoženju, kao i osmišljavanje celokupnog look-a mladenaca je nešto što se podrazumeva.

Ipak, svadbe danas nisu samo proslava venčanja. Veoma često su to veoma zanimljivi hepeninzi koji obiluju zabavnim sadržajima i aktivnostima u kojima uživaju i gosti i mladenci.

Iako je jedno vreme većina svadbenih slavlja proticala u duhu modernosti i bez običaja, danas je sve više mladih bračnih parova koji moderno i tradicionalno spajaju na jedinstven način.

Pa se tako neretko dešava da prvi deo slavlja bude deo rezervisan za običaje, a drugi deo potpuno moderna proslava, sa brojnim modernim efektima. Običaji koje mladenci najviše vole i bez kojih ne može da prođe skoro nijedno venčanje su sledeći:

  1. Retko koja mlada će propustiti priliku da nakon što izgovori sudbonosno DA zgazi mladoženju i time “obezbedi” da glavna reč u kući bude upravo njena
  2. Mlada nakon venčanja obično povuče za nos svoju drugaricu ili drugarice koje žele da se udaju, kako bi i one ubrzo uplovile u bračne vode
  3. Bacanje bidermajera nakon venčanja je takođe običaj koji se ne propušta. Slično prethodnom, pravilo je da će se sledeća udati upravo devojka koja uhvati bidermajer
  4. U nekim mestima običaj je da mlada posle ponoći obuče crvenu haljinu umesto venčanice jer to simbolizuje mnogo ljubavi u braku.
  5. Nakonče je najmlađe dete u mladoženjinoj familiji koje mlada uzima u naručje, podiže iznad glave i okreće tri puta u krug kako bi ona i mladoženja imali mnogo lepe i zdrave dece.

mlada gazi lok.glob

Ovo su najpopularniji običaji koji su preživeli sve trendove modernog vremena i kojima se i gosti i mladenci raduju.

Smisao svadbenih običaja ne leži samo u sujeverju već i u zabavi jer ovi rituali obično prate aplauzi, uz mnogo smeha i radosti. To je i prilika da se gosti ukoliko se ne poznaju dovoljno uz smeh i zabavu opuste i bolje upoznaju.

Zeneva lux sa gostima

Ukoliko želite da vaše venčanje protekne u najlepšem mogućem raspoloženju, bitan je i ambijent u kojem slavite krunisanje vaše ljubavi.

Hotel “Ženeva LUX” vam pruža mogućnost da vaše venčanje bude kao iz snova, bajkovito, romantično, ali i moderno i tradicionalno jer većinu ovih starih, prelepih običaja možete da sprovedete u prelepom ambijentu ovog hotela, a da se nakon toga vaša svadba pretvori u najmoderniji hepening.

zeneva lux ambijent

 

Kontakt:

office@zenevalux.com

+381(0)34 6 356 100

http://www.zenevalux.com/

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *