ŠUMADIJA FEST: ŠTA NAM RIBLJA ČORBA PORUČUJE!

Riblja Čorba je rock legenda ovih prostora. Riblja Čorba je davno prerasla bend i postala institucija. Osnovana davne 1978. godine u Beogradu, žarila je i palila bivšom Jugoslavijom. Raspadom Jugoslavije popularnost ovog benda nije opala na ovim prostorima, šta više. Biti na kocertu Riblje Čorbe je neponovljivo iskustvo. Nijedan koncert nije isti, ali jeste ispunjen odličnom energijom! Ove godine Riblja Čorba nastupa na Šumadija Festu što je bio povod da popričamo sa frontmenom grupe, Borom Đorđević

Vaš prvi bend je Suncokret čiji član je bila i naša sugrađanka Gorica Popović. Kako ste se odlučili na takvu promenu u zvuku od Suncokreta i Ranog Mraza do Riblje Čorbe?

Nije samo Gorica Popović iz Kragujevca, vec i Marko Nikolić. Sa njim sam jako često išao na pecanje. Gorica je i dan danas dobra prijateljica. Smatram da je ta kombinacija, Gorica Popovic, Snežana Jandrlić i Bilja Krstić zvučala idealno u to akustičarsko vreme… Nije to nagla promena zvuka. Ja sam još u Čačku svirao pravi rnr sa mnogim bendovima, čak i sa  Točkom koji je iz Čačka, što mnogi Kragujevčani ne znaju. Tako da kad sam se uželeo pravog rnr-a ja sam se vratio, ništa drugo.

corba21

Riblja Čorba je osnovana u Šumatovcu 1978. Da li se sećate tog avgustovskog dana i danas?

Naravno da se sećam! K’o dan danas. Možda ne znam šta je bilo juče ali tog dana se sećam! Pokojni Rajko, Miša i ja, imali smo sastanak na koji Vicko nije mogao da dođe pošto je bio na studentskoj vojnoj vežbi. To je tada bilo u modi. Tu smo ucrtali osnovne pravce rada. Šta ćemo svirati? Šta ćemo raditi? I tu je dogovoreno da budem autor. Oni su bili grupa SOS. Dobri izvođači ali bez pečata i to je bila dobitna kombinacija.

Već sa prvim singlom ”Lutka sa naslovne strane” probili ste se i postigli veliku popularnost. Kasnije ste postali i slavni. Kako ste se osećali kad Vas je zadesila slava? Kakav je to osećaj? Kako ste se nosili sa time?

Teško smo se nosili sa tim. Bez obzira koliko smo želeli da budemo slavni. Malo smo izgubili kriterijume. Kad smo prodali preko pola miliona ploča albuma Mrtva Priroda, što je i dan danas rekord, kriterijumi su nam popustili.
Pogubili smo ih i okružili smo se telohraniteljima. Tada smo shvatili da smo izgubili vezu sa onima koji su nas napravili slavnim. Pa smo se vratili i ostali srećom normalni.

Da li biste iz tog perioda nešto promenili?

Ne ne bih menjao nikad ni sada. Ni greške ne bi menjao… Jedino što bih voleo da imam više dece…. Sve bi ih priznao i izdržavao!

Iza vas je i pregršt nagrada i priznanja. Na koju ste najviše ponosni?

Pa ne volim kad mi daju nagradu za životno delo, jer na sreću jos nisam umro. Izdvojio bih Zlatni Beočuk, koju mi je dodelio grad Beograd, ali najviše mi je prijalo kada su mi dva klinca iz Čačka doneli amblem iz gimnazije i kamen iz Morave.

Kragujevčani vas prilično vole. Šta poručujete ljudima koji će doći da uživaju u Ribljoj Čorbi na petom izdanju Šumadija Festa?

Mogu da im kažem da smo kao vino. Što matoriji to smo bolji… i da zvučimo strašno… i da ce koncert trajati skoro dva sata i da niko neće izaci nezadovoljan iz hale.

Mi verujemo Bori i unapred se radujemo koncertu!

A VI POŽURITE!!!!!

Još samo 11 dana do petog izdanja Šumadija Festa!

Požurite do najbližeg prodajnog mesta i obezbedite Vaše karte na vreme po promo cenama. Cena pojedničnih karata je 800 dinara i ta cena važi do 5. oktobra. Od 1. oktobra pravimo još jednu akciju prodaje paketa karata za društvo 4+1 GRATIS. U ponudi će biti samo 50 paketa zbog ograničenog broja mesta u Hali koji imamo na raspolaganju. Ulaznice možete kupiti u kafićima Nemam Ve De, Arena Fun Factory, Hyde Park, Teens, Krug Shtek, Turistički info centar kod robne kuće i na info pultu kod štafete u centru grada. Van Kragujevca ulaznice možete kupiti u svim Win Win radnjama širom Srbije ili poručiti na sajtovima www.sumadijafest.com, www.ddtickets.rs i www.eventim.rs.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *