Stiže novi smartphone čija baterija traje do 15 dana

Ako ste prosečan korisnik smartphonea, verovatno se služite svim njegovim mogućnostima poput interneta, kamere, raznih aplikacija za dopisivanje… Sve to troši bateriju pa se često događa da telefon morate puniti bar jednom dnevno. No, to više ne mora biti tako.

Novi igrač na tržištu smartphonea odlučio je da smanji brige korisnika oko baterije. Oukitel K1000 ima bateriju koja je deset puta većeg kapaciteta od na primer, baterije iPhoena 6S, a prosečnom korisniku može trajati 10 do 15 dana.

Osim toga, ova baterija ne samo da dugo traje nego može pomoći i drugim telefonima koji se putem Oukitelove baterije mogu i napuniti.

U poređenju sa ostalim pametnim telefonima vidljiva je velika razlika u životnom veku baterije. Uzmemo li da baterija ovog novog telefona traje 10 (15 se ipak čini malo ‘nategnuto’) videćemo da je to još uvek puno više u poređenju sa Sony Xperiom Z5 čija baterija traje do dva dana.

K1000 ima i mana. Težak je čak 184 grama, ali to je i logično s obzirom na veličinu baterije koju nosi.

Kućište ovog smartphonea napravljeno je od čelika, otporan je na udarce, a dolazi s memorijom od 16 ili 32 gigabajta. Ima kameru od 8 megapiksela i radi na operativnom sustavu Android 51. Lolipop.

Cena ovog uređaja iznosi oko 260 evra.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *