Šta se to desilo sa vašim radnim stolom? (VIDEO)

Šta se sve nalazi na vašem radnom stolu danas? Da li možete da se setite čime je sve on bio zatrpan pre “samo” četrdesetak godina?

Pre tri, četiri decenije radni stolovi širom sveta bili su prekriveni brojnim papirima, digitronima, kalendarima, enciklopedijama, uređajima za slanje faksa, tablama za beleške…

Međutim, sa razvojem tehnologije jedna po jedna od ovih “sitnica” je nestajala sa naših radnih površina, prebacujući se u svoju digitalnu verziju simbolički predstavljenom ikonicom na desktop tj. “radnoj površini” našeg računara.

http://http://www.youtube.com/watch?v=uGI00HV7Cfw
Upravo je taj proces na zanimljiv način predstavio tim Harvardove laboratorije za inovacije u priloženom video zapisu. Oni su pratili razvoj radnog stola i njegovih “stanovnika” od 1980. do danas.
“Zanimalo nas je kako bi bilo ponovo kreirati radni sto iz osamdesetih i pratiti njegove transformacije kroz doba računara”, objašanjava tim sa Harvarda. “Želeli smo da ilustrujemo način na koji je tehnologija promenila naš svet, rasteretila naš radni sto i pojednostavila naše živote. Promene iz godine u godinu je teško uočiti, ali nam zato ubrzani pregled kroz vreme pruća uvid u mnogo dramatičniji napredak tehnologije kojem prisustvujemo.”
Pogledajte kako su se to radni stolovi promenili od osamdesetih do danas, pa nam potom kažite kako se vaš radni sto promenio u decenijama za nama.

Izvor: B92.net

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *