Savić: Eto, sad sam general

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da je namerno žrtvovao formu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i da se to isplatilo.

‘Delfini’ su u nedelju ponovo postali evropski šampioni, pobedom nad Mađarskom sa 12:7 u Budimpešti.

Savić je ponovo stajao po strani, svu slavu je prepustio igračima, a zbog toga je propustio i tradiciju da treneri pobednika posle meča skoče u bazen.

“Dok su igrači slavili u bazenu, otišao sam na pobedničko postolje i seo. Tokom tih pet minuta osećao sam se zaista zadovoljno”, rekao je Savić.

Šampionat u prestonici Mađarske je pokazao različita lica naše ekipe, ali kako je vreme odmicalo stigla je i forma.

“Imali smo uspone, ali i velike padove. Tokom prvog dela takmičenja, često sam sebi postavljao pitanje da li da reskiramo formu kroz grupnu fazu. Bio je to moj ogroman rizik. Čak ni neki od mojih najbližih saradnika to nisu znali. Izgleda da sam bio u pravu. Eto, sada mogu slobodno da budem general”, naglasio je Savić, “Utakmica sa Crnom Gorom mora da nas opomene. Ako imamo dugoročne ciljeve, a mislim da ih imamo, onda iz polufinalnog meča moramo da izvučemo pouke. To je važnije od zlatne medalje. Ponoviću, važnije od zlata”.

Savić ističe da ni na trenutak nije prestao da veruje u ekipu.

“Verovao sam u igrače i u sve što smo radili. Sve što nam se dogodilo u polufinalu je u neku ruku merilo stanja ekipe i pokazatelj šta sve može da nam se dogodi”, istakao je selektor, “Igrači su se sami pripremili za finale. Ni trenutak nisam pomislio na poraz”.

Vaterpolistima će u utorak od 14 časova biti pripređen doček ispred Starog dvora u Beogradu.

IZVOR: SPORT | JT | B92

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *