Samsung potisnuo sa trona Epl u proizvodnji smartfona

16510321058_3f28d962cb_k

SEUL – Samsung elektroniks je u prvom kvartalu ove godine ponovo postao najveći svetski proizvođač smartfona potisnuvši sa trona Epl, prema rezultatima istraživanja koje je danas objavila konsultantska kuića Stratedži analitiks.

Južnokorejska firma je isporučila 83,2 miliona smartfona u svetu, što je tržišni udeo od 24 odsto.

To je, ipak, manje od udela koji Samsung imao u prva tri meseca 2014. godine od 31 odsto, ali dovoljno da istisne s prvog mesta Epl, čiji je deo tržišnog kolača u posmatranom kvartalu tekuće godine iznosio 18 odsto, prenosi Rojters.

“Samsung se i dalje suočava s izazovima u Aziji i drugim mestima, ali se njegov celokupan rezultat dovoljno stabilizovao da potisne Epl i zauzme mesto najvećeg svetskog prodavca smartfona”, naveo je u saopštenju Nil Moston, izvršni direktor Stratedži anlitiksa.

Treće mesto na listi najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona i dalje drži kineska kompanija Lenovo, koja je lani od Gugla kupila Motorolu i koja je u prvom kvartalu ove godine isporučila 18,8 miliona smartfona. To je manje od prošlogodišnjih 19,7 miliona jedinica, pa je udeo Lenova na svetskom tržištu pao sa 6,9 na 5,4 odsto.

Sa tržišnim učešćem od pet odsto sledi kineski telekomunikacioni gigant Huavej, koji je u proteklom kvartalu prodao 17,3 miliona pametnih telefona. Lani je udeo te privatne kompanije iznosio 4,7 odsto.

Izvor: novosti.rs

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *