Samo 3 glavna saveta za lakše buđenje

Savete za lakše ustajanje mogli ste do sada pronaći u skoro svakom ozbiljnijem časopisu, ali ih uglavnom bude više od deset, ponekad čak i do dvadeset. LokalnoGlobalno.com vam donosi samo 3 glavna saveta za lakše buđenje!

1. Pravilno uspravljanje i istezanje.

Nakon mnogo testova i proučavanja, naučnici širom sveta složili su se da je najbolji način da se ustane iz kreveta sledeći: prevrnite se na svoju desnu stranu, zatim se odgurnite u sedeću poziciju, pre nego što ustanete ispravljenih leđa (dakle, bez pogrbljenih leđa). Ovo je najnežniji način ustajanja i što je najbitnije, smanjuje pritisak sa vašeg srca i leđa. Istezanje može uslediti po ustajanju ili neposredno pre, dok ste još u ležećoj pozi. Istežite one mišiće kojima je to najviše potrebno – ruke, noge, leđa – jer je vaše telo bilo u višečasovnoj hibernaciji i treba ga reaktivirati postepeno. Niste u vojsci, pa da morate da iskačete iz kreveta i odmah trčite na vežbe.

2. Bar 10 minuta filter vremena pre i posle spavanja

Bez telefona, Fejsbuka, televizije… Vreme rezervisano samo za vas! Poželjno je da ga provedete u meditaciji, bilo da je to tipično ‘ouuummm’ u turskom sedu i italijanskom gestikuliranju prstima ili neka vaša lična varijanta koja uključuje zatvaranje očiju i pročišćavanje misli. Nije dobro zaspati sa telefonom u rukama, dok prečešljavate irelevantne vesti sa Fejsbuka, a još je gore pregledati iste odmah po otvaranju očiju. U dobu kada vas društveni mediji bombarduju sa svih strana neophodno je imati malo filter vremena za sebe.

3. Čaša vode pre i posle spavanja

Voda pre spavanja nateraće vas da ujutru ustanete kako biste išli u toalet. Doduše, ne bi valjalo da preterate sa količinom koju konzumirate, jer postoji dobra mogućnost da vas pritisak u bešici probudi u toku noći i natera da je ispraznite. Voda nakon ustajanja je imperativ jer vam telo dehidrira tokom spavanja i potrebna mu je tečnost kako bi povratilo energiju. Nešto bolja opcija za ustajanje je limunada, odnosno ceđeni limun, za koji je potvrđeno da razbuđuje bolje od kafe, najviše zbog velike količine vitamina C koji podiže organizam.

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *