SALON VINA KRAGUJEVAC 2015

4. aprila ove godine, u organizaciji Vinskog viteškog red Šumadija, biće održan Salon vina Kragujevac 2015. Salon će se održati u hotelu Kragujevac u vremenu od 12 do 20 časova.

 

Vinski viteški red Šumadija je osnovan 2013. godine sa osnovnim ciljem da promoviše i širi vinsku i kulturu i željom da Srbija postane vodeći proizvođač vrhunskih vina u ovom delu Evrope.

Veliki korak u tom cilju je organizacija Salona vina Kragujevac 2015, prvog velikog vinskog Salona u Kragujevcu.

 

Na Salonu vina Kragujevac 2015 kao izlagači biće preko 20 vodećih vinarija iz Srbije i regiona. Između ostalih biće: Vinarija Aleksandrović, Mali podrum Radovanović, Vinarija Zvonko Bogdan, Šato Kamnik, podrum manastira Tvrdoš, Vinarija Temet, Vinarija Kovačević, Mačkov podrum, Vinarija Vila Vina, 13. juli Plantaže, Vinarija Kiš, Podrum Janko, Vinarija Tikveš i mnogi drugi.

 

Poseticoi će moći da degustiraju preko 100 vrhunskih vina uz sireve i suhomesnate proizvode sponzora.

Celodnevna ulaznica je 400 din. Uz ulaznicu se dobija i Katalog Salona koji sadrži sve vinarije na Salonu, sva izložena vina kao i distributere hrane i vinskog pribora.

U pratećem programu Salona će biti sledeća događanja:

1. Predavanje: „Nova zakonska regulativa za vina u Srbiji i mere pomoći Ministarstva poljoprivrede za 2015. godinu“ koje će održati gospodin Darko Jakšić, rukovodilac odseka za vinogradarstvo i vinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.

2. Radionica sa degustacijom: „Trijumf – ishodišni srpski brend“ koju će voditi renomirani enolog gospodin Vlada Nikolić

3. Panel diskusija: e-nofilij@ koju će voditi Perica Radović Merlo, autor vinskog bloga Zapisi jednog Merloa (www.merlo.rs) na kojoj će učestvovati: Nenad Andrić, urednik sajta vinovnik.rs, Dušan Jelić, urednik portala Wines of Balkan i Wines of Serbia i Tomislav Ivanović, urednik sajta vinopedia.rs

Osobe za kontakt u vezi Salona vina:
Zoran Dragolјević Žorž, Kancelar i Glavni koordinator rada Salona vina
+381 64 115 4373, zorz.dragoljevic@gmail.comMiloš Čomić, Komornik i zamenik glavnog koordinatora

+381 60 304 4048,  vinski.vitezovi@gmail.com
Olivera Đorđević, PR
+381 63 602 715, oliveraprestige@gmail.com

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *