Danas počinje Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu

Od 8. do 13. novembra na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru odvijaće se 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, a paralelno će se u halama 5 i 11 održati 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji će trajati dan kraće od 8. do 12. novembra.

maxresdefault-3

Centralni evropski događaj promocije novih modela i poslovnih susreta svih aktera industrije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana održaće se i ove jeseni na Beogradskom sajmu.

Misija ove manifestacije uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno – estetske dorade modela.

Od velikog značaja za domaću i regionalnu privredu, oba događaja neguju jasnu biznis orijentaciju, a program vrhunskog kvaliteta i dizajna okuplja veliki broj profesionalaca iz zemlje i sveta kao i šire publike i posetilaca.

Sajam nameštaja predstavlja najvažniji događaj u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proivodnje i distribucije nameštaja. Ove godine na Sajam po prvi put dolaze neke od izuzetnih i velikih design oriented kompanija, među kojima su poznate italijanske kompanije Alivar i Segis. Izlagaće veliki broj kompanija iz regiona, ali i uglednih dizajnera iz cele Evrope.

 

54. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE

od 8. do 13. novembra 2016. u Halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog sajma nameštaja – SADA

 

Najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, okuplja proizvođače nameštaja i distributere, inženjere, dizajnere, arhitekte, veliki broj profesionalaca iz zemlje i sveta kao i širu javnost. Jedan od najvećih evropskih sajmova, jedinstveno je mesto za sagledavanje kompletne produkcije domaćih proizvođača, učesnika iz regiona, kao i ponude uglednih svetskih kompanija. Sajam je najbolji vodič za nove trendove u svetu dizajna i plasman noviteta u formi, materijalima i idejnim rešenjima za kompletno opremanje enterijera. Oba događaja neguju jasnu biznis orijentaciju i od velikog su značaja za domaću i regionalnu privredu.

 

Programski koncept: DIZAJN / TRADICIJA / INOVACIJA

U novom izdanju manifestacija će nastaviti prošle godine uspostavljen i dobro ocenjen novi koncept. Konceptualni pomak napravljen je u svim bitnim segmentima, od podizanja kvaliteta dizajna, preko orijentacije ka biznisu i do velike promene u komunikaciji.

Ovogodišnje izdanje stavlja akcenat na poslovni segment, i u fokusu sajma su kompanije okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja.
Potvrdu novom konceptu sajma daje povratak velikih svetskih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja ali i priključivanje renomiranih svetskih brendova.
Uz akcenat na domaću i regionalnu produkciju i premijere dizajnerskih ideja, misija sajma uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno – estetske dorade modela.
Svi aspekti savremenog dizajna, uređenja i opremanja enterijera, koji u današnje vreme podižu kvalitet života i oplemenjuju životne i radne prostore, tradicionalno će se naći na centralnom godišnjem događaju.

Dizajnerski segment: U Halama 3, 3A, 2B i 2C izložen je dizajnerski asortiman.
Ove godine na sajam po prvi put dolaze neke od izuzetnih i velikih design oriented kompanija među kojima su poznate italijanske kompanije Alivar i Segis. Izlagaće mnogo više kompanija iz regiona, ali i uglednih dizajnera iz cele Evrope. Sajam kao mesto okupljanja eksperata iz oblasti dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja i srodnih
privrednih grana nastoji da održi vodeću ulogu u afirmaciji svih činilaca industrije nameštaja.

Biznis segment – Hosted Buyer: Najznačajniji poslovni program koji Beogradski sajam nastavlja da uspešno sprovodi na 54. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije je Hosted Buyer program, sa ciljem efektnijeg plasiranja proizvodnog programa izlagača ove dve manifestacije na nova tržišta.

Prvi dan sajma, utorak 8.11. planiran je kao Buyers Day (Poslovni dan).

Beogradski sajam organizovao je dolazak poslovnih posetilaca, visokih profesionalaca u domenu industrije nameštaja, koji su u poziciji da spajaju tržišta i kreiraju tražnju na tržištima na kojima posluju. Poseta kupaca iz celog sveta omogućava izlagačima na sajmu direktan kontakt sa ovim kupcima koji za cilj imaju pregovore i postizanje poslovnih aranžmana. Ovi konkretni i merljivi rezultati reflektuju se na povećanje izvoza i daju podsticaj domaćoj privredi. Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžane tokom sajma, dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Sajma nameštaja 2016.
Usluga zakazivanja B2B sastanaka za sve registrovane učesnike (izlagače i poslovne posetioce) je besplatna.

Izlagački program:

Na izložbenom prostoru od 55.000 m2 učestvovaće više od 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača. Na sajmu će se okupiti 12.000 profesionalaca, a očekuje se preko 85.000 posetilaca. Izložbeni program obuhvata nameštaj svih vrsta i namena, proizvode za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju kao i mašine, alate i repromaterijale koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja.

Nagrade:

Nagradu Zlatni ključ, najinovativnijim i najuspešnijim izlagačima na 54. Beogradskom sajmu nameštaja, dodeljuje internacionalni žiri. Nagrada je redizajnirana 2015. godine u kontekstu promene celokupnog vizuelnog identiteta sajma. Okupljanje tima internacionalnih eksperata koji odlučuje o nagradi predstavlja težnju da se celokupni sajam sagleda iz međunarodne perspektive, odnosno kao relevantna institucija na evropskoj mapi.

Ovogodišnji žiri čine:

Guillaume Delvigne dizajner iz Francuske dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti dizajna. Gijom radi za vodeće francuske i svetske brendove kao što su Hermès, Tefal, Cristal de Sèvres, La Redoute, Fabbian i Habitat.
Lucie Koldova inovativna i smela dizajnerka iz Češke koja radi na polju dizajna nameštaja i produkt dizajna. Lucijin primarni fokus predstavlja rasveta od stakla.
Filip Despot produkt dizajner iz Hrvatske, aktivan u kolektivu Grupa, uspešan u području produkt dizajna, dizajna enterijera, postavki izložbi i scenografija. Grupa, čiji je Filip član, dobitnik je niza međunarodnih nagrada i priznanja.
Stefan Krivokapić deluje u polju industrijskog dizajna u sektoru nameštaja i osvetljenja. Projekti studija Skrivo, iz Milana, čiji je on osnivač objavljivani su u najprestižnijim publikacijama i dobitnici su mnogobrojnih nagrada.
Voja Žanetić novinar, scenarista, vlasnik marketinške agencije MOSAIC i marketinški stručnjak. Dobitnik je nekoliko nagrada u oblasti novinarstva, književnosti i oglašavanja.

Ovom nagradom stručni žiri ukazuje na kvalitetna, inovativna i uspešna rešenja koja su se istakla na ovogodišnjem sajmu.

Medijski partneri manifestacije: Designed.rs, Ego magazine, Archiproducts, Kuća stil, Before & After, Style.rs, Moj stan, Drvotehnika, Bravacasa, Podovi, Tjedan dizajna Zagreb i Gradnja.rs.

Vizuelni koncept: U redizajnu vizuelnog koncepta učestvovao je Peter Gregson Studio iz Novog Sada.

Svečano otvaranje manifestacije je u utorak 8. novembar u 11 časova u Hali 4

Radno vreme Sajma nameštaja:
UTO – SRE, 8 – 9. novembar: 10:00 – 19:00
ČET – NED, 10 – 13. novembar: 10:00 – 20:00
Radno vreme Sajma mašina:
UTO – SUB, 8 – 12. novembar: 10:00 – 19:00
Ulaznice:
Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara.
Ulaz za učenike stručnih škola i fakulteta besplatan je 10. i 11. novembra.
Parking: 100 dinara po satu.

 

 

Izvor: designed.rs

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *