SAD: Daljinska deaktivacija smartfona u slučaju krađe

Senat savezne države Kalifornije dao je podršku zakonskom rešenju po ko kojem bi svi mobilni telefoni trebalo da imaju mogućnost daljinske deaktivacije u slučaju krađe.

Ovim zakonskim predlogom bi ugradnja svojevrsnih “kill switch” opcija u mobilnim telefonima postala obavezna, prenosi portal bug.hr. Na taj način bi se smanjio broj krađa mobilnih uređaja, jer bi oni mogli da budu deaktivirani na daljinu i tako postanu neupotrebljivi.

Kalifornijski senator Mark Leno uputio je ovaj predlog u proceduru Senatu savezne države Kalifornije, koji je u poneđeljak dao podršku tom zakonskom rešenju. Predlog zakona se sada nalazi na stolu guvernera Kalifornije Džerija Brauna koji bi trebalo da ga potvrdi.

On za konačnu odluku o ovom zakonu ima 12 dana, a ukoliko ga i potpiše, ovaj će predlog odmah postati važeći zakon u najmnogoljudnijoj američkoj saveznoj državi, a počeo bi da se primenjuje od 1. januara 2015.

Sa ovim se zakonom se navodno slaže i većina proizvođača mobilnih telefona koji su spremni u sve uređaje do početka sledeće godine da ugrade “kill switch” opciju.

IZVOR: TANJUG,B92

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *