Reci DA sa stilom – Salon venčanica Mariage

Nekada venčanje nije bilo simbol ljubavi, već simbol ujedinjenja dve porodice, dva biznisa, pa čak i dve države. Mlada je nosila specijalnu haljinu za venčanje, ali ta haljina je bila najlepši reprezent familije iz koje dolazi (na haljini je bio obavezno grb familije i haljina je bila u bojama familije).

Prvu venčanicu, u obliku kakvom je znamo danas, bele boje, je obukla kraljica Engleske, Viktorija, kada se udavala za princa Alberta 1840. godine. Od tada, ovaj vid venčane haljine je postao običaj u zapadnom svetu.

Zanimljivo je da istočni deo planete (Indija i Kina) kao srećnu boju smatra crvenu, pa su venčanice u njih tradicionalno baš crvene boje.

Kako smo uvek bili kao podneblje bliži zapadnom delu sveta i kod nas se ustalio običaj bele venčanice. Nekada su mlade same ili uz pomoć krojača šile svoje venčanice. Kada je otpočela masovnija proizvodnja venčanica – kupovale su ih.

Međutim, kako je vreme prolazilo, venčanice su sve više postajale umetnost. Svaka mlada želi da na svoj posebni dan, kada ozvaničava svoju bezgraničnu ljubav prema izabraniku, da bude jedinstveno odevena, da bude princeza iz bajke. Na dan venčanja mlada nije samo mlada, ona je sama po sebi umetničko delo.

Kako su venčanice poznatih svetskih brendova jako skupe (pa većina ne može da ih priušti u smislu da trajno ostanu u vlasništvu) da ih iznajmite po pristojnim cenama, pobrinuo se salon „Mariage“, koji radi od 2006. godine i to isključivo sa prestižnim firmama koje karakteriše moderan stil, perfekcija u izradi, kvalitetan dizajn i glamur. Salon venčanica „Mariage“ ima lepu dugogodišnju saradnju sa La Sposa i Demetrios brendovima.

Ovom prilikom vam predstavljamo najavu za najnoviju kolekciju La Sposa venčanica za 2015. godinu, koja stiže za nekoliko dana u Salon venčanica “Mariage”.

Salon venčanica Mariage online možete naći na sledećim linkovima: web, FB stranica; a offline u Ul. Bulevar Kraljice Marije 5, 34000 Kragujevac.

Reci DA sa stilom – Salon venčanica Mariage.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *