RAZGOVARAĆEMO SA RAČUNAROM: Cortana stiže na Windows 9.

Ukoliko se digitalna asistentkinja Cortana pojavi u finalnoj verziji Windows-a 9, najverovatnije će biti prisutna u vidu aplikacije na desktopu. Kada je pokrenemo otvaraće se mali prozor, a unutar njega ćemo kucati ili izgovoriti pitanje

Microsoft se sprema da digitalnu asistentkinju Cortanu uključi i u sledeću verziju Windows operativnog sistema. Ovo znači da ćemo Cortanu uskoro koristiti na desktop, laptop i tablet računarima. Windows 9 će se verovatno pojaviti na proleće 2015. godine, a izvori bliski kompaniji tvrde kako je u razvoj i integraciju Cortane u njega dosta uloženo.

Dobre vesti su da je Cortana diplomirala od inženjerskih testova do znatno stabilnijeg stanja. To znači da se ona više ne nalazi u fazi “hajde da vidimo da li radi” već polako dolazi do momenta kada će biti spremna za predstavljanje – izjavio je Bred Sems sa sajta Neowin.

Ukoliko se Cortana pojavi u finalnoj verziji Windows-a 9, najverovatnije će biti prisutna u vidu aplikacije na desktopu. Kada je pokrenemo otvaraće se mali prozor,a unutar njega ćemo kucati ili izgovoriti pitanje.

Očekuje se da Microsoft izbaci “preview” verziju Windows-a 9 kasnije ove godine, a u njemu će biti predstavljen novi Start meni i Metro aplikacije koje će funkcionisati na desktopu, ali će biti uklonjen “Charms bar-a” koji se pojavljuje sa desne strane ekrana.

Izvor: Telegraf.rs

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *