Pretpremijerno predstavljen „fijat 500-iks“

Novi model „fijat 500-iks“ svečano je predstavljen u italijanskoj ambasadi u Beogradu, a kompanija „Fijat automobili Srbija“ zvanično je najavila novo ime kompanije koja će se od sada zvati „FCA Srbija Kragujevac“.

Model „fijat 500-iks“ biće zvanično predstavljen na 52. Međunarodnom salonu automobila, koji će biti održan na Beogradskom sajmu od 20. do 29. marta.

Pretpremijeri je prisustvovalo više od 150 uglednih zvanica, uključujući ambasadora Italije u Beogradu Đuzepa Manca, zvaničnike Vlade, predstavnike poslovnih asocijacija i druge ugledne goste.

Model „fijat 500-iks“ predstavlja novi kompaktni krosover iz porodice 500, koji obeležava evoluciju brenda, kao dodatni izraz tehnološke zrelosti.

“Kompanija ‘FCA Srbija’ najveći je izvoznik i investitor, koji odgovorno posluje u Srbiji i predstavlja pouzdanog partnera, od samog dolaska u Srbiju, pa sve do danas. Kao deo velike multinacionalne kompanije ‘FIAT Chrysler Automobiles’ imamo veliku obavezu i odgovornost da zadovoljimo potrebe tržišta”, rekla je generalna direktorka kompanije „FCA Srbija“ Silvija Verneti Blina.

„Proširenje portfolija kompanije izuzetno je važno za korporaciju i stoga nam je čast da ovom prilikom predstavimo novi model ‘fijat 500-iks’“, dodala je direktorka kompanije.

Komercijalni direktor kompanije „FCA Srbija“ Umberto Janučeli istakao je da „fijat 500-iks“ predstavlja savršen spoj tradicionalnog modela „fijat 500“ sa modernim.

„’Fijat 500-iks’ postoji u dve verzije. Prvu karakterišu prepoznatljivi, elegantni stilski detalji, a predviđena je za mlade, dinamične i gradske kupce. Druga verzija poseduje izrazito više terenski izgled i opremu i idealno je rešenje za ljubitelje odmora i aktivnosti na otvorenom“, rekao je Janučeli.

Model „500-iks“ dolazi u dve verzije: prva, u nivoima opreme pop, popstar, laundž poseduje osoben, elegantan stil i namenjena je mladim, dinamičnim i urbanim kupcima.

Druga verzija u kros i kros plus nivoima opreme poseduje izgled i tehnologiju koji su karakterističniji za terenca i idealno je rešenje za one koji slobodno vreme vole da provode na otvorenom.

FAS je osnovan 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije “FIAT Group Automobiles” (FGA) sa Vladom Srbije, pri čemu „Fijat“ poseduje 67, a Republika Srbija preostala 33 odsto vlasništva.

Globalnim spajanjem „Fijata“ i „Krajslera“, grupa nosi naziv “FIAT Chrysler Automobiles” (FCA), pa je i kompanija u Kragujevcu promenila naziv u „FCA Srbija d.o.o. Kragujevac“.

Nova fabrika „FCA Srbija“ u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru grupe “FIAT Chrysler Automobiles” širom sveta.

Sa više od 3.000 zaposlenih, „FCA Srbija“ danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika.

U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona samo u nabavku najsavremenije opreme.

Izvor: RTS

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *