Peti „Terminator“ stiže 2015. godine

U SAD je završeno snimanje petog dela filma „Terminator“ sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi, prenose mediji u Los Anđelesu.

Švarceneger, koji je postavio svoju fotografiju sa snimanja u znak zahvalnosti filmskoj ekipi, nehotice je otkrio i naziv filma koji je do sada samo naveden kao peti nastavak Terminatora.

Na fotografiji glumac sedi na filmskoj stolici na kojoj piše „Terminator Genisys“, što bi bila igra reči za „genije sistema – genisys“.

Švarceneger je ispod fotografije napisao: „Podsetićemo obožavaoce zašto su se zaljubili u Terminatora. Vraćam se 1. jula 2015. godine“.

terminator-5-sarah-connor-actress

Mediji navode da se još ne zna da li će Terminator android T800, koji je došao iz budućnosti, biti dobar ili zao robot.

Pored Švarcenegera u filmu igraju Džej Kortni, Emilija Klark i Džejson Klark.

Prvi deo tog akcionog i naučnofantastičnog filma snimljen je 1984. godine, po scenariju i u režiji Džejmsa Kamerona, kojem je to bio proboj među zvezde.

Film, s Lindom Hamilton, Majklom Binom i Švarcenegerom u ulozi nemilosrdnog robota-ubice iz budućnosti, bio je napravljen s niskim budžetom i koštao je 6,4 miliona dolara, ali je širom sveta zaradio 78 miliona dolara.

Švarcenegeru je to bila druga definišuća uloga u karijeri posle Konana Varvarina (1982).

Još uspešniji bio je Terminator 2: Sudnji dan (1991), koji je takođe režirao i napisao Kameron, i koji spada među najuspešnije i najkvalitetnije nastavke svih vremena.

Linda Hamilton je reprizirala ulogu, kao i Švarceneger, s tim što je njegov robot sada pozitivac.

Terminator 3: Pobuna mašina (2003) u režiji Džonatana Mostova bio je manje cenjen od prva dva, ali je i dalje uspešan film, za razliku od Terminatora 4: Spasenje (2009) Džozefa Makgintija, koji se pokazao kao promašaj i u kreativnom i u komercijalnom smislu.

Film Terminator 4 je nastao u vreme kada je Švarceneger bio guverner Kalifornije. On je odbio da se pojavi u filmu makar i na nekoliko minuta, pa je za to pojavljivanje iskorišćen kalup sa njegovim telom i likom iz prvog filma, uz malu pomoć efekata.

Izvor: RTS

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *