Paulo Koeljo : Učite iz bitaka koje gubite

Dobitnik je mnogih priznanja i u Srbiji, a njegovi citati su se prošle godine našli na flašicama vode sa ciljem da svakodnevno dele mudrost i motivaciju. Mnoge poznate rečenice njegovih romana se prepisuju i uzimaju kao životni moto ili poruka za drage osobe.

6312895918_705ec22c09_b

„Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu.“

„Snovi postaju neostvarivi samo zbog jedne stvari: straha od neuspeha.“

Jedan od najpoznatijih pisaca današnjice rođen je 1947. godine u Rio de Ženeiru. U mladosti je vodio veoma zanimljiv život, karijeru započinje kao tekstopisac, a nešto kasnije postaje novinar, da bi se na kraju pronašao u književnosti. Život ispunjava duhovnim unapređenjem i uzdizanjem, a proučava razne vidove vere od religije do magije i okultizma, što se dalje izražava u njegovim delima.

„Istinski opasni ljudi nikad ne prete.“

„Pokušaj živeti. Sećanja su za starije.“

Posvećen je humanitarnom radu i dosta pomaže brazilskoj zajednici. Postao je specijalni savetnik Uneska. Član je brazilske Akademije književnosti. Dobitnik je mnogih priznanja iz raznih oblasti, takođe jedan od 15 najpopularnijih pisaca na svetu, a delo Alhemičar uvršćeno je u najomiljenija dela svih vremena. Dela su mu prevedena na 56 jezika i objavljena u oko 150 država.

„Sve što se jednom desi, ne mora se nikad ponoviti. Ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.“

„Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava.“

Njegov život su pratile mnoge kontroverze i neki navode da je u svojoj biografiji izneo da je bio u sekti i ludnici ali da je na kraju svoj put usmerio ka Bogu. Njegovi romani puni su izvanrednih događaja i likova koji tragaju za smislom na svom životnom putu. Često se junaci ovih dela preispituju i nailaze na životne prepreke koje predstavljaju veliki ispit za njih. Čitaoci se pronalaze u prihoanalizama i kritičkom posmatranju postojanja.

„Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo.“

 

Izvor: bizlife.rs

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *