Otkrijte šta sve Google zna o vama

Google je nedavno objavio niz poboljšanja u sferi privatnosti i sigurnosti, službeno objavljujući MyAccount – na kojem možete videti zastrašujuću količinu informacija kojima Google raspolaže… o vama.

4249731778_c071fcb365_o

Sada takođe možete da proverite stvarne postavke privatnosti, i da dobijete uvid u ono što na kraju o vama izlazi u svet.

Kako biste otkrili šta to tačno Google zna o vama, idite na MyAccount, pa kliknite na ‘your personal info’. Tu možete videti svoj telefonski broj, mail i isključiti Googleovu opciju da prati vašu istoriju pretraživanja – ako to želite.

U postavkama možete označiti da Google prestane da prati vašu lokaciju (da, on prati gde se nalazite dok uz sebe imate uređaj kojim ste ulogovani na Google), kao i da prestane da čuvate vaše glasovne pretrage i informacije s andrioda, ako ga imate.

Možete isključiti i Googleovu arhivu svojih YouTube pretraga i videa koje ste gledali, i downloadovati kopiju svih podataka koje Google ima o vama.

Korisnici uz to mogu izabrati da im se ne prikazuju ciljane reklame, iako Google napominje da će u tom slučaju korisnik biti “manje relevantan”.

Google je predstavio i stranicu privatnosti na kojoj obećava da će vaše podatke čuvati na sigurnom. “Znajte da mi ne prodajemo vaše lične informacije. Vi kontrolišete sve vrste informacija koje mi prikupljamo i koristimo. Na kraju, znajte da se niko od nas ne trudi više da očuva vaše podatke sigurnim.”

Ako se pitate čemu odjednom tolika buka o transparentnosti, setite se da je izvršni direktor Applea, Tim Cook, nedavno napao Googleovu sigurnosnu politiku, a ovo se čini kao savršen odgovor, piše Independent.

Izvor: fokus.ba

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *