Onlajn igra: Da li imate sve što je potrebno da budete astronaut?

Evropska svemirska agencija objavila je onlajn igru koja simuliše zadatke kroz koje prolaze astronauti i pokazuje vam koliko je teško raditi u svemiru.

Mnogi od nas su u jednom trenutku života imali san da postanu astronauti i šetaju se svemirom, baš kao što je to pre nekoliko dana prvi put učinio i Britanac Tim Pik. Ako ste se ikad pitali imate li ono što je potrebno da bi uopšte postali astronaut, Evropska svemirska agencija objavila je test koji je stvoren za vas.

Možete ga isprobati kod kuće, a u isto vreme pomoći ćete u odabiru nove generacije astronauta – što više ljudi odigra ovaj test, ESA će znati koliko dobro radi.

Jedan od najvećih izazova za astronaute je rad i snalaženje u bestežinskom prostoru uz crnilo svemira koje ne nudi previše detalja za orijentaciju. Gore može da postane dole, a levo desno, u zavisnosti od smera u kojem lebdite. Zbog toga je ovakav test izuzetno važan u odabiru astronauta, a stručnjaci ESA-e su na njemu radili u saradnji sa psiholozima.

Vaš zadatak će biti da pomerate i rotirate predmet kako bi tačno “seo” na svoj položaj u 3D prostoru. Ali, zadatak nije lak jer svaki potez morate da isplanirate unapred i koristite što manje koraka.

Možete ga isprobati OVDE, ali kako je još u beta verziji, radi samo na računarima. Razmišljajte pažljivo jer zadaci postaju sve teži.

Izvor: 24sata.hr

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *