On This Day: Facebook vas opet vraća u prošlost

Posle nekoliko godina testiranja, kompanija Facebook uvodi novu opciju pod nazivom “On This Day”.

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje Facebook koriste da bi se povezale sa porodicom i prijateljima, dobra vest je da vam od sada na raspolaganju stoji još jedna korisna opcija. U pitanju je neka vrsta podsetnika koja vas obaveštava o posebnim momentima iz vašeg života – zahvaljujući tome, bićete u mogućnosti da vidite koje aktivnosti su obeležile vaš dan pre godinu dana, dve godine, tri…

Ova funkcija ne odnosi se samo na značajne životne događaje poput venčanja ili rođenja dece, već i na postove u kojima ste tagovani – da, to znači da opet postoji mogućnost da se susretnete sa nekim “sramotnim” događajem iz vaše prošlosti.

Međutim, i za to postoji rešenje – ukoliko vam se nešto od postavljenog sadržaja ne dopada, moguće je obrisati ga iz aplikacije, a kompanija je primenila poseban algoritam koji bi trebalo da filtrira potencijalno neprijatna sećanja, poput postova ljudi sa kojima ste raskinuli ili onih koji su preminuli.

S obizom na to da je još uvek u fazi testiranja, ova opcija još uvek je ograničena na određen broj korisnika. Nova funkcija uskoro bi trebalo da bude dostupna svim korisnicima na adresi facebook.com/onthisday.

 

Izvor: b92

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *