Olimpska regija – plaže bogova na obali Grčke

Na vrhu nekada neosvojivog Olimpa živeli su bogovi – tako kaže grčka mitologija. Vrhovni bog Zevs, njegova žena Hera, brat Posejdon, sestre Demetra i Hestija, kćeri Atina, Afrodita i Artemida i sinovi Apolon, Ares, Hermes i Hefest  – jedna velika srećna porodica Božović (ili Božić ili Bogićević – kako vam drago). Bilo im je lepo na vrhu Olimpa, ali mitologija kaže da su se neretko spuštali dole među ljude i uživali u ljudskim zadovoljstvima.

Prva mesta koja su posećivali nalaze se u Olimpskoj regiji, odmah ispod velike planine Olimp, i danas važe za neke od najpopularnijih plaža na svetu (http://holiday.rs/category/letovanja/grcka/olimpska-regija/). Oko 70 km peska krasi obale plaža u podnožju bogova, a na vama je samo da izaberete gde ćete provesti svoj odmor.

Turistička agencija Holiday u svojoj ponudi ima svih pet turističkih destinacija Olimpske regije!

LEPTOKARIJA

holiLEPTO

Prelepa Leptokarija ima prijatnu klimu, čisto i toplo more, park, šetalište pored obale, trgovačku ulicu i brojne butike. Ne treba zaboraviti ni taverne, restorane tradicionalne kuhinje, kafiće i diskoteke – za svakoga ponešto, a za ponekog sve. Odličan položaj nudi turistima brojne izlete – čak je i sam Solun udaljen samo 100 kilometara od Leptokarije. Smeštaj u hotelima ili apartmanima – šta god vam se više sviđa.
—> http://holiday.rs/category/letovanja/grcka/olimpska-regija/leptokaria/

NEI PORI

holiNEIPORI

Nei Pori je novije letovalište, idealano za one turiste koji traže miran odmor. Sa svojim dugim i širokim peščanim plažama, uređenim šetalištem i parkovima prelepog zelenila, Nei Pori daje pravu sliku idile podnožja Olimpa. Iako mirno mesto, nezaobilazne su taverne, tradicionalni restorani, barovi i prodavnice, a usled dobre lokacije, brojni izleti stoje na raspolaganju turistima: Meteori, Olimp, Litohoro, Skiatos, Solun…
—> http://holiday.rs/category/letovanja/grcka/olimpska-regija/nei-pori/

OLYMPIC BEACH

holiOLIBEACH

Poznato mirno letovalište koje privlači veliki broj porodica sa malom decom i koje je dobilo naziv upravo zbog planine Olimp u čijem podnožju se nalazi. Olimpik ima dugu, uređenu peščanu plažu, toplo more, park sa ljuljaškama, klackalicama, pešačku zonu sa buticima, tavernama i barovima. Na 2 kilometra udaljenosti nalazi se letovalište Paralia, koja nudi bogat noćni život za one koji žele aktivniji odmor. Solun je udaljen na oko 90 kilometara.
—> http://holiday.rs/category/letovanja/grcka/olimpska-regija/olympic-beach/

PARALIJA

holiPARA

Paralija je jedno od najposećenijih letovališta regije Pireia i svakako najpopularnije srpsko letovalište. Odlikuje se dugom peščanom plažom, toplim morem, bogatim noćnim provodom i dinamičnom atmosferom. Restorani i barovi smešteni duž obale, zabavni park, mnogobrojni butici krzna i kože, zlatare, supermarketi. Paralija je mesto koje se konstantno razvija i ako napravite pauzu između dve posete od 4-5 godina delovaće vam kao potpuno drugi grad.
—> http://holiday.rs/category/letovanja/grcka/olimpska-regija/paralia/

PLATAMON

holiPLATA

Platamon je mali ali živopisni grad i smatra se jednom od najpoznatijih turističkih destinacija u Grčkoj. Poznat i po tvrđavi iz Venecijanskog doba koja se uzdiže iznad grada. Kao i u ostalim mestima Olipske regije, u Platamonu postoji veliki broj restorana, kafeterija, kampova, hotela… i čest je izbor kako mlađih, tako i starijih generacija.
—> http://holiday.rs/category/letovanja/grcka/olimpska-regija/platamon/

Ako ste ovog leta spremni za jednu grčku avanturu i kupanje na plažama bogova, posetite zvanični sajt turističke agencije Holiday i odaberite svoje malo mesto pod suncem!

http://holiday.rs/ – 27 godina vašeg poverenja!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/holidaykragujevac” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *