Oduševićete se kad skapirate šta sve može da se uradi sa kesicama čaja

Iskorišćene kesice od čaja najčešće bacamo, ali da li ste znali da sa njima možete sve i svašta da uradite?

Čak i ako ste od onih koji radije piju kafu, sigurno povremeno volite da popijete šolju nane ili zelenog čaja. Međutim, umesto da nakon upotrebe bacite kesice od čaja – možete da ih iskoristite na mnogo pametniji način.

Za početak, možete da ih koristite za umirivanje iritirane kože, i to tako što ćete iskoriščćenu kasicu čaja staviti na mesto koje je povređeno i ostaviti da odstoji. Ovo funkcioniše dobro sa ujedima komaraca, modricama, opekotinama pa čak i promrzlinama. Na istu foru možete da se rešite i podočnjaka!

Ako imate problema sa mirisom u cipelama, jednostavno stavite po jednu suvu kesicu čaja u svaku cipleu i ostavite da odstoji prkeo noći. Ujutru će obuća imati divan, biljni miris.

Suve kesice čaja takođe možete da stavite u jednu činiju koju ćete smestiti u frižider, i na ovaj način ćete se rešiti neprijatnih mirisa od hrane. A kad ste već u kuhinji – potapanje masnog i zagorelog posuđa preko noći sa par kesica čaja može znatno da vam olakša pranje sutra ujutru!

I, za kraj, ako imate problema sa bubama u kući, kesica čaja od nane čini čuda! Naime, bube mrze miris mente i ovim ćete ih lako oterati.

https://www.youtube.com/watch?v=uUmpscnRX5I

 

Izvor: 24sata.rs

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *