dark mode light mode Search Menu

Oduševićete se kad skapirate šta sve može da se uradi sa kesicama čaja

Iskorišćene kesice od čaja najčešće bacamo, ali da li ste znali da sa njima možete sve i svašta da uradite?

Čak i ako ste od onih koji radije piju kafu, sigurno povremeno volite da popijete šolju nane ili zelenog čaja. Međutim, umesto da nakon upotrebe bacite kesice od čaja – možete da ih iskoristite na mnogo pametniji način.

Za početak, možete da ih koristite za umirivanje iritirane kože, i to tako što ćete iskoriščćenu kasicu čaja staviti na mesto koje je povređeno i ostaviti da odstoji. Ovo funkcioniše dobro sa ujedima komaraca, modricama, opekotinama pa čak i promrzlinama. Na istu foru možete da se rešite i podočnjaka!

Ako imate problema sa mirisom u cipelama, jednostavno stavite po jednu suvu kesicu čaja u svaku cipleu i ostavite da odstoji prkeo noći. Ujutru će obuća imati divan, biljni miris.

Suve kesice čaja takođe možete da stavite u jednu činiju koju ćete smestiti u frižider, i na ovaj način ćete se rešiti neprijatnih mirisa od hrane. A kad ste već u kuhinji – potapanje masnog i zagorelog posuđa preko noći sa par kesica čaja može znatno da vam olakša pranje sutra ujutru!

I, za kraj, ako imate problema sa bubama u kući, kesica čaja od nane čini čuda! Naime, bube mrze miris mente i ovim ćete ih lako oterati.

https://www.youtube.com/watch?v=uUmpscnRX5I

 

Izvor: 24sata.rs

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]
Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.