Novi selektor Srbije Dik Advokat

Holanđanin Dik Advokat predvodiće reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Ugovor još nije potpisan, izjavio je predsednik FSS-a Tomislav Karadžić i rekao da očekuje da sve formalnosti budu završene kroz nekoliko dana.

Holanđanin Dik Advokat biće novi selektor Srbije. Holanđanin je otkrio za medije u domovini da je vrlo uzbuđen zbog novog projekta, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić očekuje da će ugovor s novim selektorom biti potpisan u narednim danima.

Holandski Telegraf prenosi razgovor sa Advokatom

“Postigli smo dogovor sa Advokatom posle dugotrajnih pregovora. Ugovor još nije potpisan, a očekujem da ćemo u naredna tri-četiri dana obaviti proceduru za imenovanje novog selektora”, rekao je Karadžić.

Mediji su već neko vreme nagađali da će Dik Advokat postati novi selektor Srbije, umesto vršioca dužnosti Ljubinka Drulovića, a Advokat je holandskim medijima otkrio da je postigao dogovor sa čelnicima FSS-a.

Nisam želeo da vodim klub, ispunio sam želju da preuzmem reprezentaciju. Razgovarao sam sa Južnom Afrikom, ali dogovor nije postignut. Fudbalski savez Srbije je preuzeo inicijativu, imaju sjajnu ekipu i sada se možemo fokusirati na prvenstvo Evrope 2016. godine, izjavio je Advokat, prenosi holandski Telegraf.

Advokat bi Srbiju trebalo da vodi kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016, koje počinju u septembru.

“Ugovor će važiti do kraja Evropskog prvenstva. Naravno, ako se plasiramo, biće automatski produžen. Radujem se što je Advokat prihvatio ponudu, i to što su holandskom stručnjaku finansijski uslovi bili na poslednjem mestu. Naša reprezentacija i njen kvalitet su zaslužni za to što je prihvatio ponudu”, izjavio je Karadžić i otkrio da su se mnogi treneri nudili Fudbalskom savezu Srbije.

Za sada se ne zna koju funkciju će preuzeti Drulović, ali FSS očekuje da ostane u organizaciji.

“Drulović je član naše organizacije. Ako se sve ovo završi i ispuni, kao što očekujemo, sešćemo i razgovaraćemo narednih dana sa njim o statusu”, rekao je Karadžić.

Advokat ima 66 godina, a u karijeri je predvodio brojne klubove i reprezentacije. U više navrata je bio selektor Holandije, a vodio je, između ostalih, Rusiju, Belgiju i Južnu Koreju.

Od klubova je vodio, između ostalih, PSV, Rendžers, Zenit, Borusiju Menhengladbah.

Izvor: RTS

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *