Noć istraživača u Kragujevcu

Noć istraživača je manifestacija međunarodnog karaktera, koja se prvi put dešava u Kragujevcu za 5 godina koliko se ovi projekti realizuju u različitim gradovima Srbije.

noc-istrazivaca

Noć istraživača će se odvijati na nekoliko lokacija:Đački trg i studentski dom „Sloboda“, 26. septembra u periodu od 17-23h i TC „Plaza“ u periodu od 18-21h.

Organizatori svih dešavanja u Kragujevcu su timovi Univerziteta u Kragujevcu, Prve i Druge kragujevačke gimnazije sa velikom brojem naučnih demonstratora sa različith instituta i fakulteta, ali i drugih organizacija. Planirane aktivnosti će biti interaktivnog karaktera, usmerene pre svega na decu i mlade. Naši demonstratori će kroz niz eksperimenata, radionica, kvizova i izložbenih postavki predstaviti svoj istraživački rad na zanimljiv i uzbudljiv način. Osnovni cilj projekta je da se javnosti približi posao istraživača i promoviše nauka, kao i da omogući mladima da razmotre naučnu karijeru kao jednu od mogućnosti za budući poziv.

Na sledećem linku možete videti aktivnosti koje su planirane, sa kratkim opisom: http://nocistrazivaca.rs/Gradovi/Kragujevac.

PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *