NEMA VIŠE IZGOVORA!!!

Evo načina da prestanete sa izgovorima i konačno počnete da vežbate.
Kada se radi o pronalaženju motivacije da ustanete sa kauča i unapredite Vaš režim fitnesa ponekad je potrebno više od snage volje da bi to i ostvarili.

“Suviše sam zauzet, ne mogu da pronađem vremena”
Ovo je izgovor broj jedan za izbegavanje vežbanja. Ovaj izgovor zvuči mnogo bolje i manje sramotno od istine “Suviše sam umoran i nemam motivaciju”.
Istina je da uvek mozemo pronaći vremena da u život uključimo i fizičku aktivnost. Sve što treba da uradimo je da shvatimo da će nas izgovori samo oštetiti na dugoročnom planu. Ponekada je potreban zdravstveni problem ili sramotna scena da nas natera da se pozabavimo problemom, ali zašto čekati ovakve momente da bi započeli da radimo na poboljšanju SVOG ŽIVOTA?

3 načina da nađete vremena za fizičku aktivnost:

1.  Podesite budilnik 30 minuta ranije
Ovo može zvučati kao jednostavan savet, ali potrebno je prilično motivacije da stavite budilnik na snooz i vratite se u krevet.
•    Sledeći savet moze zvučati blesavo, ali Vam može dati potrebnu motivaciju. Oblačite udobnu sportsku odecu za spavanje i ostavite patike pored kreveta. Tako ćete moći, čim sat zazvoni da uskočite u patike i spremni ste za polazak.
•    Vežbanje kod kuće ili u blizini, najbolji je način za početak, jer tako nećete imati izgovor da treba da idete daleko u teretanu i sl. Džoging u parku ili pored reke zvuči veoma prijatno, ali pretpostavljamo da radnim danima nemate baš puno vremena da odvojite.
•    Kada se Vaš organizan navikne na promenu možete se buditi desetak minuta ranije da biste imali vremena na miru da se spremite i ne morate direktno iz kreveta da uskačete u patike.

2. Ponesite svoju sportsku odeću na posao
Ako Vam ne odgovara ranije buđenje postoji i plan B: iskoristite pauzu za ručak za brzo hodanje ili lagani džoging. Zakažite to kao posetu zubaru ili frizeru. Neverovatno je kako uvek pronađemo vremena za frizuru, ali kada se radi o zdravlju vrlo često zapadne u drugi plan i zanemarimo ga.
•    Pozovite kolegu da Vam se pridruži, time ćete dobiti dodatnu motivaciju.

3. Razdelite fizičku aktivnost na nekoliko manjih segmanata.
Ukoliko Vam je teško da pronađete 30 minuta za vežbanje, razdelite u 3 ili više mini aktivnosti u toku dana. Na taj način akumuliraćete dovoljno dnevne fizičke aktivnosti u nekoliko navrata.
•    Ovaj trik veoma je koristan za majke sa malom decom jer ovo je možda jedini način da ubacite po desetak minuta vežbanja dok se brinete o deci.
•    Ukoliko radite u kancelariji i sedite po ceo dan, iskoristite desetak minuta da se protegnete ili prošetate kancelarijom, ovo će Vam dati i malo energije da unapredite koncentraciju.

Dragi naši, gledajte na fizičku aktivnost kao deo Vašeg dana, a ne kao obavezu. Time ćete je lakše prihvatiti i postići željeni cilj. Iznenadićete se kako se malim koracima sakupi veliki i brz rezultat. Sakupite po nekoliko segmenata vežbanja, dan po dan i osetićete priliv energije, bolju koncentaciju i naravno, bolje ćete se osećati sa samo 30 minuta dnevne fizičke aktivnosti. Trudite se da svaki dan postignete 30 minuta vežbanja. Malo po malo navićićete se na fizičku aktivnost kao deo Vaše rutine i uživaćete u njoj.

Bez izgovora – svako može pronaći vremena za vežbanje.

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *