Najtraženije na srpskom webu!

 

Građani Srbije na internetu najviše koriste Google, a najčešće se otvaraju sajtovi dnevnih novina i čitaju vesti, pokazalo je istraživanje pretraživača Krstarica (www.krstarica.com).

U istom istraživanju ukazuje se da postoji udaljavanje od društvene mreže Facebook ali da i dalje postoji interesovanje za horoskop i sanovnik.

Prema istraživanju, 20 najtraženijih pojmova na internetu u 2015. godini su Google (Google), Blic, vremenska prognoza, Kurir, Informer, posao u inostranstvu, penzija, Facebook, kursna lista, RTS, Politika, loto, Youtube, Večernje novosti, pričaonica, kuvar, horoskop, sanovnik, putovanja i igrice.

“Najčešće se otvaraju sajtovi Blica, Kurira i Informera, kao da se vesti upoređuju. Politika i Večernje novosti su tu verovatno po navici i tradiciji, a posetioci Krstarice kao da sve vesti proveravaju posetom RTS-u”, navodi se u istraživanju.

Istraživanje je pokazalo da postoji udaljavanje od Facebooka. “Večito je interesovanje za horoskop i sanovnik. YouTube se gleda. Za duže sadržaje niko nema vremena, a telefoni zamenjuju televiziju i bioskop”, navodi se u istraživanju.

Izvor: N1

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *