Microsoft danas ispravio bag iz prošlog veka

Microsoft je izbacio “zakrpu” koja ispravlja bag u Windows i Office paketima star čak 19 godina. Bag iz prošlog veka otkrili su stručnjaci IBM-a ovog maja, ali su u tajnosti radili sa Microsoftom na njegovom rešavanju.

Kako je saopštio IBM, bag je prisutan u svakoj verziji Windowsa od 95-ice do danas, a hakeri ga mogu iskoristiti za daljinsku kontrolu napadnutih računara.

2264764769_b350faf5c1_z

Microsoft je rešenje za problem izbacio u sklopu redovnog mesečnog sigurnosnog paketa.

Novembarsko izdanje ima 14 “zakrpa”, a dve će biti izbačene naknadno. Kompanija je pozvala sve korisnike da što pre primene ove “zakrpe”.

“Bag je mogao da bude zloupotrebljen kako bi se daljinski izvršio deo koda, a zatim u potpunosti preuzela kontrola nad mašinom”, naveo je IBM.

Stručnjaci za bag kolokvijalno nazvan WinShock kažu da je bio praktično “na otvorenom” i da je neverovatno da tako dugo nije bio uočen, a na skali opasnosti CVSS od 1 do 10 dali su mu ocenu 9,3.

Izvor: B92.net

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *