Međunarodni salon automobila od 22. marta na Beogradskom sajmu

Međunarodni salon automobila pod sloganom „U retrovizoru“ biće održan od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu, a na njemu će učestvovati više od 400 izlagača iz 30 zemalja, najavili su danas organizatori.

Istovremeno sa 54. Salonom automobila na Beogradskom sajmu će biti održan i 13. Međunarodni sajam motocikala.

„Biće 48 premijera i 32 noviteta koji će se tom prilikom prvi put predstaviti na Beogradskom sajmu. Ukupno će biti prisutno 35 automobilskih brendova i 11 brendova proizvodjača lakih privrednih vozila“, kazao je na konferenciji za novinare koordinator te manifestacije Zoran Lupšić.

On je ocenio da ove godine postoji veliko interesovanje uvoznika i distributera električnih motocikala i bicikala, a primetno je, po njegovim rečima, i interesovanje za garažnu servisnu opremu.

„Najnovija dostignuća auto-moto industrije biće predstavljena u sedam hala Beogradskog sajma, a očekujemo više od 145.000 posetilaca“, rekao je Lupšić.

Po njegovim rečima, Međunarodni salon automobila upotpuniće i prateća automobilska industrija, odnosno ponuda rezervnih delova, derivata, naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike.

„Premijum brendove će ove godine svojom ponudom predvoditi Rols Rojs, Mercedes, Ferari, BMW, Audi, Porše, Jaguar i drugi“, naveo je Lupšić.

Aleksandar Vićentić iz Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije ocenio je da automobilska industrija u Srbiji ima bogatu i dugu tradiciju.

„Međunarodni salon automobila je jedan od 15 najznačajnijih automobilskih dogadjaja u svetu, a ta manifestacija istovremeno otvara i sezonu vozila u ovom delu Evrope“, rekao je Vićentić.

On je dodao da je Salon automobila u Beogradu reprezentativna regionalna smotra automobilske industrije.

Predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Miloš Petrović naveo je da ta organizacija predstavlja sve svetske proizvodjače vozila koji posluju u Srbiji.

„Naše tržište ima potencijal već godinama, a rezultat da je u prošloj godini od sedam do osam odsto povećana prodaja novih vozila pokazuje da dolazi bolje vreme za automobilsku industriju“, rekao je on.

Petrović je kazao da će na 54. Međunarodnom salonu automobila podjednako biti zastupljeni svi svetski proizvodjači automobila.

„Nadam se da će država moći podsticajima da omogući ljudima da voze čiste automobile i da kroz infrastrukturu obezbedi i punjače za te automobile“, naveo je Petrović.

On je dodao da je u poslednjih pet godina u Srbiju uvezeno 600.000 starih automobila, a da se godišnje kupi oko jedan odsto novih automobila.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *