Male tajne uspešnih žena

Svako ima svoju definiciju uspeha. Ipak, na putu do njega postoji nekoliko zajedničkih osobina uspešnih ljudi. Osim što dosta rade, veruju u sebe i svoj rad i nikad ne odustaju, uspešne žene imaju još nekoliko malih tajni zbog kojih se nalaze tu gde jesu. Predstavljamo neke od njih…

16824280347_cba2288543_k

1. Ne pokušavaju da budu savršene
Prema pisanju Huffington Posta, težnja savršenstvu dovodi do nezadovoljstva, koje bi nas moglo puno koštati, jer opšte je poznato da ništa i niko nije savršen.

2. Strast
Koliko god bili pametni i vešti u nečemu, ako ne osećamo baš nikakvu strast prema svom poslu, nema ni motivacije, koja je ključna za uspeh. Uspešne žene vole to što rade.

3. Partner koji ima razumevanja
Teško da ćete susresti ženu koja je uspešna, a nema podršku svog partnera. Druga i jedina opcija je da je slobodna. Zato, partneri koji nemaju razumevanja za posao koji one rade, kod ovakvih žena nemaju šanse.

4. Rizik je deo posla
Drugim rečima, ko ne reskira – ne profitira. Uspešne žene to znaju, te se ponekad odvaže da sve stave na kocku, pa šta bude. Isto je i sa neuspehom. Kad se dogodi, one ga prihvataju i odmah kreću dalje.

5. Aktivnost
Uspešne žene brinu o sebi. Paze na ishranu i vežbaju, jer znaju da je redovna fizička aktivnost odličan “izduvni ventil”. One znaju da svakoj od nas treba vremena za sebe, pa makar to podrazumevalo i jedan sat dnevno.

6. Kontakti i prijateljstva
Žene koje imaju svoje karijere znaju da sa svima treba biti dobar, jer nikad ne znaš ko ti sve i kako može pomoći. Takođe, kvalitetni prijatelji i podrška istih čine nas srećnijima i zadovoljnijima.

 

Izvor: superzena.b92.net

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *