“Lidl” dolazi u Staru Pazovu

Nemačka trgovinska kompanija “Lidl” potpisala je sa Opštinom Stara Pazova ugovor o kupovini građevinskog zemljišta, gde će izgraditi glavni distributivni centar, saopštila je ta vojvođanska opština.

“Lidl” je kupio oko 20 hektara u staropazovačkoj najatraktivnijoj industrijskoj zoni u blizini autoputa Beograd-Subotica, čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog “Lidl” distributivnog centra, prenosi Beta.

Budući objekat “Lidla” nakon izgradnje saobraćajne petlje na autoputu Begrad-Subotica, odnosno putu Nova Pazova-Stari Banovci, imaće mogućnost povezivanja i sa auto-putem Beograd-Zagreb.

Ugovorom Opšine Stara Pazova sa “Lidlom” je predviđeno da parcela prelazi u svojinu te nemačke kompanije uz naknadu od oko 158 miliona dinara. Prethodio je postpupak javnog nadmetanja koji je otvoren 15. avgusta ove godine.

Istovremeno sa Ugovorom o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, dodatnim Ugovorom definisane su odrednice o finansiranju i izgradnji neophodne komunalne infrastrukture, koja će omogućiti kako saobraćajno, tako i komunalno povezivanje objekta budućeg distributivnog centra.

Trgovinski lanac “Lidl” je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, koji posluje u 25 zemalja, a ima više od 200.000 zaposlenih u više od 10.000 filijala.

U saopštenju se ocenjuje da je kupovina zemljišta za potrebe logističkog centra najvažniji strateški korak u nizu planiranih aktivnosti ekspanzije “Lidla” na tržištu Srbije.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *