LEPOTA POSLA KOJI VOLIŠ – MILAN TERZIĆ

Bartenderi su ljudi koji se bave pravljenjem koktela. Ovo zanimanje je cenjeno u svetu, ali kod nas je još uvek na nivou egzotike. Međutim, jedan naš sugrađanin je izabrao baš bartending za svoj posao. Milan Terzić je rođen u Kragujevcu, ovde je završio osnovnu i srednju školu. Ali pre svega, Milan Terzić je čovek koji je sve svoje vreme posvetio bartendingu i napravio od njega ljubav prema poslu. Popričali smo sa njim malo o njegovom poslu, planovima…

Kako si počeo da se baviš ovim poslom?

Početak je bio jako težak bez imalo iskustva i sa strahom, ali nakon ulaska u bar sve je nestalo i polako počela je da se rađa ljubav. Sasvim slučajno jedan poziv je promeni sve: pozvali su me da probam da se bavim ugostiteljstvom i ja sam krenuo nimalo oduševljen, ali to je bila ljubav na prvi pogled. Naravno, sve je počelo u jednom malom cocktail baru u u centru grada.

12049510_449576461892603_1614013800835691491_n

Gde pronalaziš inspiraciju?

Inspiracija za koktele pronalazi se u ljudima, a ukusi sve što može da bude deo ukusa mirisa hrane, sve je to inspiracija. Duh je ono što je najbitnije, što više probati stvari toliko više ukusa i inspiracija, kao i karakter, koji je od ključne važnosti za jednog bartendera. Takođe, inspiraciju možete naći u parfemu. Takve note vam daju ideju kuda dalje, a gosti su ti koji će vam dati vetar u leđa – niko drugi, sem njih. Ako gosti osete pozitivan stav, onda ste uspeli.

12800401_1047275455337211_4434036873520213854_n

Šta je potrebno za dobar koktel?

Za dobar koktel je potrebno malo dobrog pića, po neki sirup, bitter, voćka i jos svašta nešto, a povrh svega ljubav. Ako sipate dovoljno ljubavi u koktel nemate šta brinuti da li će biti dobar.

Koji je tvoj omiljeni koktel?

Ima ih više, mada sve koktele rado pijem. Izdvojio bih kajperinju, good father, neki lep sour, negrobi, brambl… To je nešto tako, ali stvarno su mi svi dobri.

IMG_4555Šta je potrebno za uspeh?

Za uspeh je potrebna sreća i da voliš ono što radiš. Ja volim, a sreća će doći , to vam je svetlo na kraju tunela. Ako volite to što radite – uspeh je neminovan.

Tvoj lek za mamurluk?

Lek za mamurluk Bloody Mary ili Ranka prepečenica vadi iz mrtvih, klin se klinom izbija, a rupa ostaje.

Koji su ti planovi za budućnost?

Planovi za buducnost otići negde, upoznati nove ljude i barove, stilove i naučiti nešto novo, jer se čovek uči dok je živ, tako da, bože zdravlja, budućnost je okrenuta odlasku vani iz zemlje.

Da li ces da imas jednog dana svoj bar?

Želja svakog bartendera je da ima svoj bar, pa makar to bio bar za 10 ljudi, tako da ću to verovatno i ja imati; samo kad i gde i za koliko – ne znam, ali jos ne sigurno. Srbija još uvek nije pogodno tlo, zato, bar po meni, jedino Beograd što iskače iz proseka, ostalo je jako teško i što bih više puta rekao: VRATITE UGOSTITELJSTVO UGOSTITELJIMA!!!

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *