Kragujevčanin dizajnirao Star Wars ručni časovnik!

Tehnološko remek-delo američke kompanije Devon Works, ručni časovnik Star Wars, košta 28.500 dolara, a dizajnirao ga je naš čovek, Marko Petrović!

Devon_Darth_Suit-cover

                           foto: Devon Works

U jeku premijernog prikazivanja sedmog nastavka megapopularne sage „Star Wars“ („Ratovi zvezda“), red je da se osvrnemo i na jedno interesantno „ostvarenje“ u oblasti časovničarstva.Reč je o ručnom satu američke kompanije Devon Works, koji nosi naziv Star Wars.

Devon-Star-Wars-Base-Render

                           foto: Devon Works

Svaki od svega 500 primeraka koji će biti napravljeni tokom naredne dve godine, izrađen je ručno i temeljno testiran od strane proizvođača, a stiže u specijalno izrađenoj kutiji, inspirisanoj legendarnim TIE Fighter svemirskim brodom.

Marko_Petrovic_Devon_Works

                           foto: Devon Works

A, glavni „krivac“ za ovaj Star Wars „dragulj“ jeste izvesni Marko Petrović, veliki fan „Ratova zvezda“ i zaposleni u kompaniji Devon Works, koji je dizajnirao izgled časovnika i kutije, i to za svega nedelju dana!

Devon-Star-Wars-Render-2

                          foto: Devon Works

Kućište, širine 61,2 milimetra i visine 66,3 mm, kao i debljine od 22,1 mm, izrađeno je od nerđajućeg čelika 316L, u autentično dijamantsko crnom finišu (DLC – Diamond-Like Carbon Coating), baš kakav i priliči Darth Vaderu!

Devon-Star-Wars-Render-7

                           foto: Devon Works

No, prava tehnologija nalazi se unutar časovnika i krije specijalno ojačane remene od najlona, debljine svega dva mikrona, mikro-koračne motore, kao i napredni mikroprocesor koji je obezbedila firma iz Kalifornije, od koje se snabdeva i NASA!

Devon-Star-Wars-Cufflinks-1

Časovnik poseduje punjivu litijum-polimersku bateriju, koja omogućava neprekidan rad u trajanju od 14 dana, a puni se induktivno preko posebnog „punača-antene“! Uz časovnik, isporučuje se i par dugmadi za košulju, u obliku Vaderovog TIE Fightera, i to u istom DLC finišu kao i sam sat.

Jedina „mana“ ovog tehnološkog „džedaja“ jeste njegova cena, koja je u skladu sa limitiranom serijom od svega 500 primeraka, određena na 28.500 američkih dolara!

Izvor: topspeed/telegraf.rs

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *