Kako su se obogatili Amerikanci?

Najbogatiji Amerikanci stekli su imetak uglavnom na tri načina – svojim biznisom, nasleđivanjem po porodičnoj liniji, kao i nasleđivanjem po smrti supružnika.

Sajt movoto objavio je zanimljivu interaktivnu mapu najbogatijih Amerikanaca u svakoj od pojedine 52 države Sjedinjenih Država, na osnovu poslednjih podataka iz Forbesa i Fortune magazina.

Prema podacima iz Forbes-a, Fortune-a i Celebrity Net Worth-a, najbogatiji pripadncii američkog društva stekli su svoj imetak u najvećoj meri na tri načina: sopstvenim biznisom, nasleđivanjem po porodičnoj liniji, kao i nasleđivanjem po smrti supružnika.

Otprilike polovinu najbogatijih čine preduzetnici koji su sami i započeli sopstveni unosni biznis. Među bogatašima koji su nasledili svoje bogatstvo izdvajaju se pripadnici porodice Volton, osnivača Volmarta, Sema Voltona, “rasuti” u više država SAD (Arkanzasu, Teksasu i Vajomingu).

Najbogatiji na mapi je Bil Gejts, sa procenjenih 80 milijardi dolara, i “zaštitno lice” države Vašington na severozapadu SAD. On je i pokazatelj činjenice da veliki broj najbogatijih nema fakultetsku diplomu. Najškolovaniji među 52 bogatašem je Robert Gore iz države Delaver, ali je na ovoj specifičnoj listi on zauzeo tek drugo mesto otpozadi, sa 830 miliona dolara.

Izvor: B92.net

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *