Kako napraviti FB stranu?

Vlasnik ste malog ili srednjeg biznisa. Svi su vam rekli da je za posao potrebno da se oglašavate i online, naročito na Facebooku. Tu je i Vaša ciljna grupa. Pomislite:

Dobro. Nije teško. Evo, napraviću biznis profil. Malo će da se razlikuje od mog profila. Ili da dodam samo ime firme na svoje ime…

Greška! Ne treba Vam profil za firmu, kao što Vam treba kada ste fizičko lice. Za biznise Facebook je predvideo oglašavanje i upoznavanje sa konzumentima putem Facebook Stranice.

Mnogi biznisi pogreše i naprave profil umesto stranice, ali, pre ili kasnije, Facebook prebaci profil u stranicu bez mogućnosti povratka na staro. Ako to ne želite, onda će vam baza fanova, kao i sav materijal biti izbrisani. Sem toga, za razliku od profila koji je ograničen samo na 5000 prijatelja, Facebook stranica Vas ne limitira brojem pratilaca.

Zato je važno od početka imati stranicu.

Kako se pravi stranica?

Pre svega morate da imate lični profil. Kliknete na Kreiraj stranicu (Create a page) i izaberete delatnost (da li ste organizacija, kompanija, brend…). Recimo da ste biznis. Kliknete na Biznis (Local Business or Place). Zatim izaberete branšu kojoj pripadate, ubacite profilnu i cover sliku, upišete opis posla, radno vreme, lokaciju i kreirali ste Facebook stranicu.

Sada možete na njoj da objavljujete postove. Preporuka je da pozovete i prijatelje da lajkuju stranicu.

Kako dalje da promovišete stranicu i kako da je uređujete – sledeći put više o tome.

 

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *