Kako je počeo da se slavi Dan ljubavi?

Svi se radujemo 14.02. To je prilika da nekome pokažemo da nam je stalo do njega i neko da pokaže da mu je stalo do nas. Međutim, mnogi ne znaju kako je počeo da se slavi Dan ljubavi.

U 3. veku je živeo sveštenik Valentin, a hrišćanstvo nije bilo podeljeno na katoličanstvo i pravoslavlje. U to doba vladao je car Klaudije II, koji je zabranio vojnicima rimskog carstva da imaju porodice, jer je smatrao da se neće srčano boriti za interese carstva. Svi sveštenici su poštovali zabranu venčavanja, osim Valentina. On je tajno venčavao zaljubljene parove. 269. godine početkom Februara Valentin je uhapšen i bačen u tamnicu. Osuđen je na smrt odsecanjem glave. 13.02.269. je napisao ljubavno pismo svojoj verenici, iskreno joj rekao koliko je voli i potpisao ga sa

tvoj Valentin

14.02.269. verenica je dobila njegovo pismo, a on je ubijen.

U današnjem obliku, Dan zaljubljenih je počeo da se slavi srediom 20. veka. Prvo u Americi, a onda se proširio na ceo svet. Običaj je da se pošalju ljubavne čestitke ili poklone slatkiši u obliku srca. Zašto slatkiši? Zato što je ljubav slatka. A ako su slatkiši još u obliku srca – pun pogodak!

Zebra SWEETS je rešila da nas obraduje specijalnom serijom torti u obliku srca. Torte su sa ukusom karamele i narandže, a u ponudi imaju 5 modela:

 

Pokažite nekome da vam je stalo do njega poklanjanjem nekog od modela.

Ali Zebra SWEETS ne bi bila to što jeste, da nema još jedno iznenađenje za sve nas pokrenuli su nagradnu igru #NajlepšiLjubavniCitat. Kako sami kažu:

Kako vi volite naše proizvode, a mi volimo vas, spremili smo vam jednu zanimljivu nagradnu igru:pošaljite nam porukom (u inbox) ljubavni citat. Mi ćemo ga objaviti na ovoj stranici. Citat sa najviše lajkova će pobediti.

Pripremili smo vam 3 nagrade:
1. torta u obliku srca 1,5 kg
2. torta u obliku srca 1 kg
3. torta u obliku srca 0,5 kg
Proglašenje pobednika će biti održano 12.02.2015., a dodela nagrada 13.02.2015.

NEKA POBEDI NAJBOLJI CITAT!

Da učestvujete i vi sa vašim originalnim ili omiljenim citatom, lajkujte FB stranicu Zebra SWEETS i pošaljite im citat u inbox. Stranicu možete lajkovati klikom na ovaj link.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *