dark mode light mode Search Menu

Kako je mali zeleni robot postao maskota Androida?

Nismo sigurni odakle se pojavio mali zeleni robot koji je postao zaštitno lice Androida, ali jedno je sigurno, niotkuda je samo počeo da se pojavljuje po Android aplikacijama. Ali zahvaljujući nekadašnjem članu Guglovog Android tima, sada možda imamo odgovor.

8443691984_1cf9657479_k

„Robot je samo počeo da se pojavljuje. Neki inženjer, neko ga je stvorio. Čak ni ja ne znam ko. Onda su ga verovatno pokazali Endiju Rubinu, a on je rekao da je to kul. Onda je uzeo tog robota i učinio ga dostupnim svima“, tvrdi inženjer koji je na samom početku radio u Android timu.

Nije prošlo puno vremena pre nego što je robot počeo da se pojavljuje po celom Android operativnom sistemu.

„Neko, neki inženjer, počeo da je uzima roobta i stavlja ga u svaku aplikaciju na telefonu. Tako smo se jednog dana igrali sa telefonom kada su iznenada ti mali roboti počeli da se pojavljuju iz aplikacija na ekranu“, tvrdi ovaj nekadašnji član Android tima.

Međutim, ovo je dovelo do brige unutar Android tima u Guglu. U tom trenutku Gugl je radio na prvoj verziji Android softvera i prvom Android smartfonu – modelu T-Mobile G1.

Gugl se već sve dogovorio sa operatorom T-Mobile u vezi sa tim koji će delovi telefona i softvera nositi čiji logo.

Ovaj mali zeleni robot nije bio deo cele priče.

Međutim, na svu sreću, T-Mobile je mislio da je robot kul. Dve kompanije su se složile da Gugl ostavi zelenog robota kao deo Android operativnog sistema i sada je postao prepoznatljiv znak Guglovog mobilnog OS-a.

 

Izvor: 24sata.rs

Total
0
Shares
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.