Kako je Ikea pomogla lopovima?

Osim što potencijalne kupce obaveštava o svojoj ponudi, Ikea je slanjem kataloga na 500.000 adresa  učinila uslugu lopovima.

Krajem prošle nedelje Ikea je počela da dostavlja katalog domaćinstvima koja su u radijusu od sat vožnje automobilom od novog trgovačkog centra. To je uobičajen način promocije za ovu trgovinu nameštaja, koja svoje godišnje kataloge uvek dostavlja do vrata korisnika.

I dok su hiljade kupaca s oduševljenjem dočekale svoj primerak, deo se pobunio zbog načina i termina dostave. Katalog, naime, dostavljači vešaju na kvaku ulaznih vrata stana ili kuće, a kako je turistička sezona u punom jeku, mnogi se boje da će katalog koji nedeljama visi na vratima biti pozivnica provalnicima koji će znati da je stan prazan.

“Imam osećaj da mi na vrtima doslovno stoji znak “prazno” i strah me provale”, rekla je Zagrepčanka u čiju je ulicu dostava paketa stigla dan nakon što je ona na dve nedelje otputovala u Split.

Na društvenim mrežama zato je pokrenuta akcija kojom se pozivaju oni koji su još u Zagrebu da uzmu susedima katalog i predaju im ga kad se vrate s godišnjeg. Dobrosusedski odnosi takođe su prvi na listi saveta koje izdaje zagrebačka policija uoči početka turističke sezone.

U Ikei Hrvatska objašnjavaju kako je ove godine izuzetno, zbog datuma otvaranja, distribucija kataloga krenula ranije. “Već od iduće godine distribuiraćemo kataloge nešto kasnije i izvan onoga što se smatra “špicom” godišnjih”, kažu u Ikei.

Izvor: B92.net

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *