Kako da uštedite pri putovanju

Putovanja često mogu biti skupa, naročito ukoliko putujete sa porodicom. Postoje stvari na koje biste mogli da obratite pažnju i uštedite novac kada se odlučie za nove destinacije. Evo liste na kojoj su neke od njih.

Isplanirajte vreme

Ukoliko imate luksuz da je vaše vreme fleksibilno kada je u pitanju odmor, možete dosta uštedeti. Treba se pozabaviti kalendarom rezervacija i odrediti koja je nedelja najjeftinija za korišćenje putovanja. Statistike pokazuju da je najbolje vreme da ostvarite ovaj cilj prva nedelja juna, druga nedelja jula i poslednja nedelja avgusta.

Tražite preko interneta

Često turističke agencije reklamiraju svoje popuste preko mobilnih aplikacija. Studije su nedavno pokazale da je čak 57 posto putovanja i 65 posto hotelskih rezervacija rezervisano onlajn. Kada su hoteli u pitanju tražite promotivne pakete. Ljudi često zaboravljaju da ih pogledaju, a to je savršena prilika da uštedite 15 do 20 posto novca za rezervaciju.

Takođe, mobilne aplikacije često nude popuste ukoliko put rezervišete na ovaj način. Prethodno je potrebno da preuzmete ovu aplikaciju i možete dobiti uštedu na rent-a-car, smeštaj, izlet ili nešto slično.

Napravite svoj paket

Vodite računa o tome da avionske letove i hotelske usluge rezervišete zajedno jer je velika verovatnoća da ćete dobiti popust. Hoteli često nižu cenu soba ukoliko ste odmah rezervisali i let, i platili unapred. Rezervisanje nekoliko komponenti putovanja i buking u paketu su veoma korisni za uštedu vašeg novca.

Nađite alternativu hotelu

Sve je popularnije da se umesto skupih hotela iznajmljuju privatni apartmani ili bungalovi. Ovakav smeštaj je jeftiniji zbog manjka osoblja, sadržaja i usluga. Ovakvi smeštaji su često u prirodi i  imaćete veći osećaj privatnosti.

8231911363_a14f3f206c_k

Uzmite All-inclusive aranžman

Mnogi oklevaju da rezervišu all-inclusive zbog straha od skrivenih dodatnih troškova ili nedostatka fleksibilnosti. Pročitajte ceo ugovor i sve ono napisano sitnim slovima i neće biti neprijatnih iznenađenja, a uštedećete mnogo novca. Za ljude koji imaju određen budžet kada je putovanje u pitanju ovo je fantastična opcija.

 

Izvor: bizlife.rs

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *