Iskoristite sve mogućnosti društvenih mreža

U Srbiji je 3,2 miliona korisnika interneta i 2,9 miliona vlasnika profila na „Fejsbuku”. Ubedljivo najviše surfera ima na kućnim kompjuterima i laptopovima (89%), zatim na smartfonovima (33%), mobilnim telefonima (16%), a najmanje je na tabletima (7%). Tržište onlajn oglašavanja povećava se i sa sve izraženijim navikama domaćih kupaca da naručuju robu i plaćaju račune na svetskoj mreži, ali i da pre kupovine „konsultuju” sajtove i forume. U prilog ovom trendu ide i potreba publike da koristi više medija istovremeno – 21% građana Srbije kaže da odlazi na internet dok gleda TV. Samo u Kragujevcu ima 92000 naloga na Facebook-u.

Znate i sami da su svi na Fejsu.. Iskoristite to i reklamirajte se na najvećoj društvenoj mreži na svetu

Reklamiranje na društvenim mrežama vam daje mogućnost da vašu reklamnu poruku vidi usko targetirana ciljna grupa, tj. vašu reklamu će videti upravo vaš potencijalni klijent/kupac (možete ih targetirati prema mestu stanovanja, polu, godinama, interesovanjima…) Nema više nagađanja ko je čuo vašu reklamu na radiju ili da li je bilbord koji ste zakupili na dobrom mestu, da li je reklama dobra, da li je lep dizajn… Pustite neka brojke govore. Moderan marketing je čista matematika. Reklamiranje na društvenim mrežama je sadašnjost i pruža vam tačan uvid u statistiku (koliko je ljudi  videlo reklamu, ko je kliknuo na reklamu, kog je pola, odakle je, kome se sve svidela reklama…)

Još jedna bitna prednost reklamiranja na društvenim mrežama je i to što je u ovom slučaju komuniciranje sa potencijalnim kupcima/klijentima dvosmerno. Kupci mogu da vam šalju komentare, kritike, pohvale. To vam daje mogućnost da realno sagledate prednosti i mane vašeg brenda/proizvoda/usluge. I da reagujete pravovremeno. Što znači da pored reklame dobijate i ispitivanje javnog mnjenja u realnom vremenu. Nema više laskanja vaših prijatelja i stvaranje iskrivljene slike o poslu.

SocialM

Reklamiranje na društvenim mrežama je sadašnjost!! Iskoristite sve mogućnosti društvenih mreža! Prevaziđite fazu shvatanja marketinga kao štampanja kalendara i hemijskih olovki, a da ne govorim o upaljačima kao vrhuncu targetovanog marketinga! Bliži se 2015. godina,  Vaša firma zaslužuje da posluje u sadašnjosti. Pratite trendove i budite u CENTRU PAŽNJE!

 

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *